Vähemmän lihaa — Kohti kestävää ruokakulttuuria

Mattila, Hanna
Nimeke: Vähemmän lihaa — Kohti kestävää ruokakulttuuria
Tekijät: Mattila, Hanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953887
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 223
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Yhteiskunta
Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus
Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Muuttuva työ ja talous
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 67.7 Elintarviketeollisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruoka, eettisyys, kasvisruoat, liharuoat, ruokavaliot, kestävä kehitys, ekologisuus, alkutuotanto, elintarviketeollisuus, ruokakulttuuri, terveysvaikutukset, lihantuotanto, ympäristövaikutukset
E-kirja, 2016
EPUB
23,00 €

Jos söisimme vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia, olisimme terveempiä. Myös lihantuotannon haitalliset vaikutukset ilmastoon ja ympäristöön myönnetään laajalti. Miksi tämä tietoisuus ei näy lihankulutuksessa?

Ruoka on vahva osa identiteettiä – olemme sitä mitä syömme. Maut, tuoksut, suutuntumat ja grillin tirinät luovat vahvoja mielikuvia. Lihansyöntiin liittyy paljon perinteitä, jotka ovat osa suomalaista ruokakulttuuria. Muutoksen avain piileekin kasvatuksessa, kulttuurissa ja yhteiskunnallisissa keinoissa monipuolistaa tarjolla olevia vaihtoehtoja.

Vähemmän lihaa on kannustava kirja kaikesta uudesta, jota lautasellemme on tarjolla. Se ei syyllistä ketään lihansyömisestä vaan kehottaa kokeilemaan myös vaihtoehtoisia proteiininlähteitä. Piileekö ratkaisu sienissä, levissä, hyönteisissä tai jopa keinolihassa? Voiko urheilija menestyä kasvisravinnolla? Ovatko kasvikset väistämättä kalliimpia kuin valtamerten yli rahdattu teollinen liha? Kärsivätkö suomalaiset lihantuottajat nykyisissä tuotanto-oloissa?


Katso myös näitä tuotteita