Vähemmän lihaa — Kohti kestävää ruokakulttuuria
Mattila, HannaTuotetiedot
Nimeke: | Vähemmän lihaa — Kohti kestävää ruokakulttuuria | ||
Tekijät: | Mattila, Hanna (Toimittaja) | ||
Tuotetunnus: | 9789524953887 | ||
Tuotemuoto: | Pehmeäkantinen kirja | ||
Saatavuus: | Toimitusaika 1-3 arkipäivää | ||
Hinta: | 32,00 € (29,09 € alv 0 %) | ||
|
|||
Lisätiedot
Kustantaja: | Gaudeamus |
Painos: | 2016 |
Julkaisuvuosi: | 2016 |
Kieli: | suomi |
Sivumäärä: | 223 |
Tuoteryhmät: | Terveys ja hyvinvointi Yhteiskunta Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus Terveys ja hyvinvointi Suomessa Muuttuva työ ja talous |
Kirjastoluokka: | 67.7 Elintarviketeollisuus |
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: | ruoka, eettisyys, kasvisruoat, liharuoat, ruokavaliot, kestävä kehitys, ekologisuus, alkutuotanto, elintarviketeollisuus, ruokakulttuuri, terveysvaikutukset, lihantuotanto, ympäristövaikutukset |
Muut formaatit tai variantit
E-kirja, 2016 EPUB |
23,00 €
|
Esittelyteksti
Jos söisimme vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia, olisimme terveempiä. Myös lihantuotannon haitalliset vaikutukset ilmastoon ja ympäristöön myönnetään laajalti. Miksi tämä tietoisuus ei näy lihankulutuksessa?
Ruoka on vahva osa identiteettiä – olemme sitä mitä syömme. Maut, tuoksut, suutuntumat ja grillin tirinät luovat vahvoja mielikuvia. Lihansyöntiin liittyy paljon perinteitä, jotka ovat osa suomalaista ruokakulttuuria. Muutoksen avain piileekin kasvatuksessa, kulttuurissa ja yhteiskunnallisissa keinoissa monipuolistaa tarjolla olevia vaihtoehtoja.
Vähemmän lihaa on kannustava kirja kaikesta uudesta, jota lautasellemme on tarjolla. Se ei syyllistä ketään lihansyömisestä vaan kehottaa kokeilemaan myös vaihtoehtoisia proteiininlähteitä. Piileekö ratkaisu sienissä, levissä, hyönteisissä tai jopa keinolihassa? Voiko urheilija menestyä kasvisravinnolla? Ovatko kasvikset väistämättä kalliimpia kuin valtamerten yli rahdattu teollinen liha? Kärsivätkö suomalaiset lihantuottajat nykyisissä tuotanto-oloissa?
Ruoka on vahva osa identiteettiä – olemme sitä mitä syömme. Maut, tuoksut, suutuntumat ja grillin tirinät luovat vahvoja mielikuvia. Lihansyöntiin liittyy paljon perinteitä, jotka ovat osa suomalaista ruokakulttuuria. Muutoksen avain piileekin kasvatuksessa, kulttuurissa ja yhteiskunnallisissa keinoissa monipuolistaa tarjolla olevia vaihtoehtoja.
Vähemmän lihaa on kannustava kirja kaikesta uudesta, jota lautasellemme on tarjolla. Se ei syyllistä ketään lihansyömisestä vaan kehottaa kokeilemaan myös vaihtoehtoisia proteiininlähteitä. Piileekö ratkaisu sienissä, levissä, hyönteisissä tai jopa keinolihassa? Voiko urheilija menestyä kasvisravinnolla? Ovatko kasvikset väistämättä kalliimpia kuin valtamerten yli rahdattu teollinen liha? Kärsivätkö suomalaiset lihantuottajat nykyisissä tuotanto-oloissa?