Vähemmän lihaa — Kohti kestävää ruokakulttuuria

Mattila, Hanna
Nimeke: Vähemmän lihaa — Kohti kestävää ruokakulttuuria
Tekijät: Mattila, Hanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524959155
Tuotemuoto: Ladattava digitaalinen julkaisu
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.10.2016
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)


Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 59.34 Ravinto-oppi. Ruokavaliot
Pehmeäkantinen kirja, 2016

32,00 €

Jos söisimme vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia, olisimme terveempiä. Lihantuotanto myös kuormittaa ympäristöä ja lämmittää ilmakehää. Miksi tieto lihan haitallisuudesta ei vielä näy lautasillamme? Ruoka on vahva osa identiteettiä - olemme sitä, mitä syömme. Maut, tuoksut, suutuntumat ja grillin tirinät luovat voimakkaita mielikuvia. Lihansyöntiin liittyy paljon perinteitä, jotka ovat osa suomalaista ruokakulttuuria. Avain muutokseen löytyy ennen kaikkea uudenlaisesta ruokaympäristöstä, joka ulottuu kodeista kouluihin ja marketeista huippumenuihin.

Vähemmän lihaa ei syyllistä ketään lihansyömisestä vaan kannustaa löytämään kasviksista parhaat puolet ja kokeilemaan myös muita proteiininlähteitä. Piileekö ratkaisu viljoissa, sienissä vai jopa hyönteisissä? Kuinka paljon tuotekehittäjät vaikuttavat tulevaisuuden ruokaamme? Voiko verotuksella ohjata kuluttajien ostopäätöksiä? Paraneeko ruoantuotannon omavaraisuus lihantuotantoa vähentämällä? Markkinoille ilmestyy koko ajan uusia, houkuttelevia ja ravitsevia vaihtoehtoja lihalle, joten matka kohti maltillisen lihankulutuksen Suomea on jo alkanut.



Katso myös näitä tuotteita