Sosiaalipedagogiikka — Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa

Nivala, Elina; Ryynänen, Sanna
Nimeke: Sosiaalipedagogiikka — Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa
Tekijät: Nivala, Elina (Kirjoittaja)
Ryynänen, Sanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523455672
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 8.4.2019
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 422
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
Avainsanat: hyvinvointi, kasvatus, osallistuminen, sivistys, sosiaalipedagogiikka, sosiaalitieteet, suuntaukset, yhteiskunta, yhteisöllisyys
Pehmeäkantinen kirja, 2023

36,00 €

Huom! Kirjan uusi laitos ilmestyy kesäkuussa 2024!

Eriarvoisuus yhteiskunnassa lisääntyy, ja monet kokevat itsensä osattomiksi ja ulkopuolisiksi. Jatkuvasti kiristyvä tehokkuuden tavoittelu uhkaa niin sivistykseen tähtäävää kasvatusta kuin sosiaalista ja ekologista hyvinvointiakin.

Näiden ilmiöiden vastavoimaksi asettuu sosiaalipedagogiikka, joka vastustaa välineellistyvää kasvatusajattelua sekä pyrkii yhteisöllisempään ja yhteiskunnallisempaan kasvatukseen. Päämääränä on rakentaa oikeudenmukaisempi ja inhimillisempi yhteiskunta.

Sosiaalipedagogiikka sukeltaa syvälle alan juuriin ja luo laajan katsauksen sen eri suuntauksiin sekä teoreettisesta että käytännöllisestä näkökulmasta. Lukija pääsee tutustumaan niin alalla vaikuttaneisiin ajattelijoihin kuin käytännön toimintaankin.

Tämä perusteos rakentaa teoreettista ymmärrystä mutta antaa myös konkreettisia työvälineitä sosiaalipedagogiseen toimintaan muun muassa kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja kulttuurialalle. Se kutsuu keskusteluun myös sosiaalipedagogiikan lähitieteenalat sekä kaikki ne, joita kiinnostaa yhteiskunnan muuttaminen paremmaksi.


Katso myös näitä tuotteita