Sosiaalipedagogiikka — Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa

Nivala, Elina; Ryynänen, Sanna
Nimeke: Sosiaalipedagogiikka — Kohti inhimillisempää yhteiskuntaa
Tekijät: Nivala, Elina (Kirjoittaja)
Ryynänen, Sanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450134
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 5. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 424
Tuoteryhmät: Sosiaaliala
Terveys ja hyvinvointi
Yhteiskunta
Kasvatus ja psykologia
Perusteokset
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaalipedagogiikka, pedagoginen ajattelu, teoriat, kasvatustiede, yhteisökasvatus, voimaantuminen, sosiaalinen vahvistaminen, sosiaalityö
Huom! Kirjan uusi laitos ilmestyy kesäkuussa 2024!

Eriarvoisuus yhteiskunnassa lisääntyy, ja monet kokevat itsensä osattomiksi ja ulkopuolisiksi. Jatkuvasti kiristyvä tehokkuuden tavoittelu uhkaa niin sivistykseen tähtäävää kasvatusta kuin sosiaalista ja ekologista hyvinvointiakin.

Näiden ilmiöiden vastavoimaksi asettuu sosiaalipedagogiikka, joka vastustaa välineellistyvää kasvatusajattelua sekä pyrkii yhteisöllisempään ja yhteiskunnallisempaan kasvatukseen. Päämääränä on rakentaa oikeudenmukaisempi ja inhimillisempi yhteiskunta.

Sosiaalipedagogiikka sukeltaa syvälle alan juuriin ja luo laajan katsauksen sen eri suuntauksiin sekä teoreettisesta että käytännöllisestä näkökulmasta. Lukija pääsee tutustumaan niin alalla vaikuttaneisiin ajattelijoihin kuin käytännön toimintaankin.

Tämä perusteos rakentaa teoreettista ymmärrystä mutta antaa myös konkreettisia työvälineitä sosiaalipedagogiseen toimintaan muun muassa kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja kulttuurialalle. Se kutsuu keskusteluun myös sosiaalipedagogiikan lähitieteenalat sekä kaikki ne, joita kiinnostaa yhteiskunnan muuttaminen paremmaksi.


Katso myös näitä tuotteita