Sanotaan tyyliin näin — Kirjoituksia kielen ilmiöistä

Lyytikäinen, Erkki
Nimeke: Sanotaan tyyliin näin — Kirjoituksia kielen ilmiöistä
Tekijät: Lyytikäinen, Erkki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954037
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 27,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: Kielet ja kirjallisuus
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 88.2 Suomen kieli
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomen kieli, kielenkäyttö, vuorovaikutus, kirjakieli, puhekieli, leksikologia, äänneoppi, muoto-oppi (kielitiede), kielihistoria
E-kirja, 2016
EPUB
18,00 €

Kun alkaa tekemään hyväksyttiin kirjakieleen, nousi myrsky. Sehän on kielivirheiden äiti, vulgaaria ja sivistymätöntä kielenkäyttöä. Kirjoitettua suomea ohjailevat monenlaiset säännöt, joista osa on luonnollisia, osan kohdalla näin on vain päätetty. Joskus kielivirhe pöyristyttää, mutta kun sen käyttäjät vain kirjoittelevat omiaan kylmän rauhallisesti, on normin ennen pitkää annettava periksi.

Sanotaan tyyliin näin sisältää kiehtovia kirjoituksia kielen ilmiöistä, historiasta, käytöstä ja muutoksesta. Kirja osoittaa, ettei kieli ole vakava asia vaan sillä voi myös leikitellä ja sen säännöt joustavat. Elävä kieli muuttuu maailman mukana ja ottaa nykyhetkessä vaikuttavat ilmiöt omakseen. Kirjakielessä uudet ilmiöt etsiytyvät ensin laita-alueille, epävirallisiin muistioihin ja erityisesti mainoksiin.

Kuinka lainasanat sulautuvat suomen tavurakenteeseen? Miksi sanotaan stressi eikä ressi? Kuinka monta sanaa on suomen kielessä? Miksi ihmiset saavat puhua miten sattuu? Kuka päättää, mikä on oikeaa kieltä?


Katso myös näitä tuotteita