Nälkä ja yltäkylläisyys — ruokaturva maailmassa

Karttunen, Kaisa; Kihlström, Laura; Taivalmaa, Sanna-Liisa
Nimeke: Nälkä ja yltäkylläisyys — ruokaturva maailmassa
Tekijät: Karttunen, Kaisa (Kirjoittaja)
Kihlström, Laura (Kirjoittaja)
Taivalmaa, Sanna-Liisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953245
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 253
Tuoteryhmät: Konfliktit maailmassa
Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus
Terveys ja hyvinvointi
Ympäristö ja luonto
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ruokaturva, ruoka, ruokahuolto, ravintovarat, köyhyys, ilmastonmuutokset, elintarviketuotanto, maataloustuotanto, elintarvikeapu, kehitysmaat, kansainvälinen talous, kansainvälinen kauppa
E-kirja, 2014
PDF
25,00 €

Vuonna 2050 maapallolla on yli yhdeksän miljardia ihmistä. Onko mahdollista tuottaa tarpeeksi ruokaa tälle joukolle kestävällä tavalla ja vielä varmistaa, että ruoka on ravitsevaa ja että kaikki saavat sitä? Kenelle vastuu tästä kaikesta kuuluu? Ruoan turvaaminen kaikille vaatii muutoksia niin ruoan tuotannon kuin kuluttamisenkin tavoissa.

Nälkä ja yltäkylläisyys käsittelee ruokaturvan monia ulottuvuuksia kansainvälisistä sopimuksista yksittäisen ihmisen arjen valintoihin. Siinä pohditaan ruokaa ihmisoikeutena sekä paikallisten ratkaisujen, väestöllisten muutosten, ilmaston ja ruokahävikin merkitystä. Onko kasvinjalostuksesta ja kaupunkiviljelystä apua ruoan turvaamisessa, entä reilusta kaupasta ja alueellisista sopimuksista? Mikä on Suomen rooli maailman ruokajärjestelmässä, ja mitä ja miten meillä huomenna syödään?

Nälkä ja yltäkylläisyys on ensimmäinen aiheeseen laajasti ja kattavasti paneutunut suomenkielinen perusteos. Se taustoittaa ja haastaa lukijaa - opiskelijoita, asiantuntijoita ja kiinnostuneita kansalaisia - pohtimaan näitä kiinnostavia mutta myös elintärkeitä kysymyksiä.


Katso myös näitä tuotteita