Karibian historia

Valtonen, Pekka
Nimeke: Karibian historia
Tekijät: Valtonen, Pekka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954471
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 563
Tuoteryhmät: Historia
Konfliktit maailmassa
Kirjastoluokka: 98.356 Karibianmeren alueen historia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: esihistoria, historia, kolonialismi, siirtokunnat, orjuus, itsenäistyminen (valtiot), kulttuurihistoria
E-kirja, 2017
EPUB
25,00 €

Rommi, sikarit, kaapparit ja turkoosit laguunit. Karibia tuo mieleen kaiken tämän, mutta samalla se on myös kolonialismin ja nykyisen maailmanjärjestyksen alkukoti.

Juuri Karibialta käynnistyi Euroopan suurvaltojen kilpajuoksu siirtomaista. Valloittajat tuhosivat alkuperäisasukkaat liki täydellisesti, ja tilalle laivattiin Afrikasta miljoonia orjia sokeriplantaasien työvoimaksi. Kun alueelle muutti lisäksi ihmisiä Euroopasta ja Aasiasta, väestöjen sekoittumisesta muodostunut kulttuurinen mosaiikki hakee vertaistaan maailmassa.

Karibian historia kuljettaa yli 7 000 saarta käsittävän saariryhmän värikkäisiin vaiheisiin esihistoriasta nykypäivään. Pääpaino on 1500-luvun jälkeisellä ajalla, jota ovat leimanneet siirtomaavalta sekä kamppailut orjuuden lakkauttamisen ja itsenäisyyden saavuttamisen puolesta. Poliittisten käänteiden ja talouden kehityksen rinnalla tarkastellaan alueen uskonnollista elämää, kuten voodoota ja rastafarismia, sekä reggaemusiikkia ja muita omaleimaisia kulttuurisia ilmiöitä. Mistä lopulta koostuu aito karibialainen identiteetti?


Katso myös näitä tuotteita