Babuškoja, teräsvaareja ja digisenioreita — Muuttuva vanhuus Suomessa ja Venäjällä

Kinnunen, Anna; Könönen, Maija; Vakimo, Sinikka
Nimeke: Babuškoja, teräsvaareja ja digisenioreita — Muuttuva vanhuus Suomessa ja Venäjällä
Tekijät: Kinnunen, Anna (Toimittaja)
Könönen, Maija (Toimittaja)
Vakimo, Sinikka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451612
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.4.2022. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.4.2022
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 290
Tuoteryhmät: Kevät 2022
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Pidetäänkö ikääntyneitä vain kykenemättöminä höppänöinä vai asuuko vanhoissa viisaus? Kokemus vanhuudesta ja vanhana elämisen mahdollisuudet riippuvat paljon siitä, miten ympäröivät ihmiset ja yhteiskunta suhtautuvat vanhuuteen. Onko tarjolla antoisaa yhdessä tekemistä, tukea ja hoivaa vai jääkö ihminen elämän ehtoopuolella yksin?

Babuškoja, teräsvaareja ja digisenioreita tarkastelee vanhuuden monia kasvoja Suomessa ja Venäjällä. Se osoittaa, että usein mielikuvat ikääntyneistä perustuvat stereotypioille ja heille tarjotaan kapeita toimintarooleja arkielämässä. Aika, kulttuuriympäristö ja sen arvomaailma vaikuttavat sekä vanhojen toimintamahdollisuuksiin että käsityksiin vanhuudesta. Millaista on vanhuus Venäjällä, entä Suomessa? Miten kulttuuri vaikuttaa vanhusten hoivaan? Miten ikääntyneiden yhteisöllisen ja arkisen toiminnan areenat muuttuvat digiaikana?

Teos pohtii myös paremman vanhuuden edellytyksiä. Esimerkiksi muistisairauksien lisääntymisen myötä tarvitaan yhä enemmän tietoa niihin suhtautumisesta ja niiden kanssa elävien kokemuksista ja kohtelusta.


Katso myös näitä tuotteita