Babuškoja, teräsvaareja ja digisenioreita — Muuttuva vanhuus Suomessa ja Venäjällä

Kinnunen, Anna; Könönen, Maija; Vakimo, Sinikka
Nimeke: Babuškoja, teräsvaareja ja digisenioreita — Muuttuva vanhuus Suomessa ja Venäjällä
Tekijät: Kinnunen, Anna (Toimittaja)
Könönen, Maija (Toimittaja)
Vakimo, Sinikka (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523457478
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 2.5.2022
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 279
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
Avainsanat: ikääntyneet, vanhuus, vanhukset, vanhuspolitiikka, vanhushuolto, vanhusten asema, vanhuspalvelut, gerontologia, sosiaaligerontologia, kulttuurigerontologia, yhteiskuntapolitiikka, hoivapalvelut, hoivatyö, hoitotarve, hoiva-ala, mielikuvat, asenteet, muistisairaudet
Pehmeäkantinen kirja, 2022

36,00 €

Pidetäänkö ikääntyneitä vain kykenemättöminä höppänöinä, vai asuuko vanhoissa viisaus? Kokemus vanhuudesta ja vanhana elämisen mahdollisuudet riippuvat paljon siitä, miten ympäröivät ihmiset ja yhteiskunta suhtautuvat vanhuuteen. Onko tarjolla antoisaa yhdessä tekemistä, tukea ja hoivaa, vai jääkö ihminen yksin elämän ehtoopuolella?

Babuškoja, teräsvaareja ja digisenioreita tarkastelee vanhuuden monia kasvoja Suomessa ja Venäjällä. Se osoittaa, että usein mielikuvat ikääntyneistä perustuvat stereotypioille ja heille tarjotaan kapeita toimintarooleja arkielämässä. Aika, kulttuuriympäristö ja sen arvomaailma vaikuttavat sekä vanhojen toimintamahdollisuuksiin että käsityksiin vanhuudesta. Millaista on vanhuus Venäjällä, entä Suomessa? Miten kulttuuri vaikuttaa vanhusten hoivaan? Miten ikääntyneiden yhteisöllisen ja arkisen toiminnan areenat muuttuvat digiaikana?

Teos pohtii myös paremman vanhuuden edellytyksiä. Esimerkiksi muistisairauksien lisääntymisen myötä tarvitaan yhä enemmän tietoa niihin suhtautumisesta ja niiden kanssa elävien kokemuksista ja kohtelusta. Teoksen kirjoittajat ovat kulttuuri- ja sosiaaligerontologian asiantuntijoita.


Katso myös näitä tuotteita