Yhdessä toimimisen etiikka

Hallamaa, Jaana
Nimeke: Yhdessä toimimisen etiikka
Tekijät: Hallamaa, Jaana (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954341
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kirjastoluokka: 17.1 Etiikka. Moraalifilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: etiikka, yhteistyö, vaikuttaminen, arvot (käsitykset), moraali, ryhmätoiminta, vastavuoroisuus, luottamus, valta, vallankäyttö, toimijuus, yhteisöt, sosiaalietiikka
E-kirja, 2017
EPUB
25,00 €

Hyvän tekeminen ja pahan välttäminen ovat moraalin vaativia haasteita. Niitäkin vaikeampaa voi kuitenkin olla toisen ihmisen tunnustaminen itsensä veroiseksi toimijaksi.

Yhdessä toimimisen etiikka laajentaa perinteistä moraalikeskustelua tarkastelemalla erityisesti ihmisten välistä yhteistoimintaa. Teos tarjoaa yksinkertaisia käsitteellisiä välineitä monenlaisen yhdessä toimimisen ymmärtämiseen ja moraaliseen pohtimiseen.

Teoksessa käsitellään erityisesti vallankäyttöä ja vaikuttamista osapuolten yhteistoimintana sekä esitetään kritiikkiä sellaista yhteistoimintaa kohtaan, jossa tietoisesti tai tiedostamatta välineellistetään toiminnan toisia osapuolia. Esillä ovat niin kahdenvälinen yhteistoiminta kuin toiminta erilaisissa ryhmissä.

Yhdessä toimimisen etiikka rakentaa siltaa filosofisen keskustelun ja sosiaalitieteiden välille. Näin se sopii etiikan perusoppikirjaksi ihmis- ja sosiaalitieteilijöille sekä organisaatio- ja johtamisalalle. Sitä voidaan käyttää myös sosiaalialan ja työnohjaajien ammatillisessa täydennyskoulutuksessa.


Katso myös näitä tuotteita