Yhdessä toimimisen etiikka

Hallamaa, Jaana
Nimeke: Yhdessä toimimisen etiikka
Tekijät: Hallamaa, Jaana (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523455054
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.8.2017
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 17.1 Etiikka. Moraalifilosofia
Pehmeäkantinen kirja, 2022

36,00 €

Hyvän tekeminen ja pahan välttäminen on vaativaa. Toisen ihmisen tunnustaminen tasaveroiseksi toimijaksi voi kuitenkin olla vielä niitäkin vaikeampaa.

Yhdessä toimimisen etiikka laajentaa perinteistä moraalikeskustelua tarkastelemalla erityisesti ihmisten välistä yhteistoimintaa. Teos tarjoaa yksinkertaisia käsitteellisiä välineitä, joiden avulla yhdessä toimimista voidaan pohtia ja ymmärtää.

Teoksessa käsitellään erityisesti vallankäyttöä ja vaikuttamista sekä esitetään kritiikkiä sellaista toimintaa kohtaan, jossa tietoisesti tai tiedostamatta välineellistetään toiminnan toisia osapuolia. Esillä ovat niin kahdenvälinen yhteistoiminta kuin toiminta erilaisissa ryhmissä.

Yhdessä toimimisen etiikka rakentaa siltaa filosofisen keskustelun ja sosiaalitieteiden välille. Näin se sopii etiikan perusoppikirjaksi ihmis- ja sosiaalitieteilijöille sekä organisaatio- ja johtamisalalle. Sitä voidaan käyttää myös sosiaalialan ja työnohjaajien ammatillisessa täydennyskoulutuksessa.Katso myös näitä tuotteita