Vastakkainasettelujen aika — Poliittinen polarisaatio ja Suomi

Saarinen, Arttu
Nimeke: Vastakkainasettelujen aika — Poliittinen polarisaatio ja Suomi
Tekijät: Saarinen, Arttu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451940
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 4.8.2022
Hinta: 32,00 € 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 208
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Politiikka
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: politiikka, polarisaatio (yhteiskuntatieteet), puolueet, poliittiset asenteet, kannatus, vastustus, poliittinen viestintä, julkinen keskustelu, identiteettipolitiikka, sosiaalinen media, vaikutukset, demokratia, politiikantutkimus
E-kirja, 2022
EPUB
19,00 €

Millä tavoin perussuomalaisten nousu ja identiteettipoliittiset kysymykset ovat synnyttäneet uusia jakolinjoja? Kuinka kuplautuminen ja poteroituminen liittyvät polarisaatioon? Miksi demokratian näkökulmasta voi olla hyväkin asia, jos ideologinen polarisaatio kasvaa?

Julkisen keskustelun perusteella poliittiset vastakkainasettelut vaikuttaisivat jyrkkenevän myös Suomessa. Monet poliitikot ja yhteiskunnalliset vaikuttajat toistelevat poliittisen ilmapiirin kiristymistä korostavaa ”kriisipuhetta”, mutta todellisuudessa ihmisten välisiä kuiluja lisäävä ja tunteisiin perustuva poliittinen polarisaatio on Suomessa edelleen hyvin maltillista. Millaiset poliittiset tekijät tai voimat hyötyvät tämänkaltaisesta kertomuksesta?

Vastakkainasettelujen aika oikoo yksinkertaistuksia ja selvittää terävästi, mistä poliittisessa polarisaatiossa on kyse ja miltä ilmiö näyttää Suomessa. Kattavaa yleiskuvaa havainnollistavat poliittisten vaikuttajien haastattelut.


Katso myös näitä tuotteita