Vastakkainasettelujen aika — Poliittinen polarisaatio ja Suomi

Saarinen, Arttu
Nimeke: Vastakkainasettelujen aika — Poliittinen polarisaatio ja Suomi
Tekijät: Saarinen, Arttu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523457942
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 4.8.2022
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 208
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
Avainsanat: demokratia, identiteettipolitiikka, ideologia, julkinen keskustelu, lehdistökirjoittelu, polarisaatio, poliitikot, politiikka, populismi, puolueet, retoriikka, sosiaalinen media, vihapuhe
Pehmeäkantinen kirja, 2022

32,00 €

Millä tavoin perussuomalaisten nousu ja identiteettipoliittiset kysymykset ovat synnyttäneet uusia jakolinjoja? Ruokkiiko sosiaalinen media polarisaatiota? Voiko polarisaatio olla demokratian näkökulmasta hyväkin asia, kunhan se on ideologista eikä tunnepohjaista?

Julkisen keskustelun perusteella poliittiset vastakkainasettelut vaikuttaisivat jyrkkenevän myös Suomessa. Monet poliitikot ja yhteiskunnalliset vaikuttajat toistelevat ilmapiirin kiristymistä korostavaa viestiä, mutta onko ihmisten välisiä kuiluja lisäävä, tunteisiin perustuva poliittinen polarisaatio todella voimistunut? Entä miten Suomi pärjää kansainvälisessä vertailussa?

Vastakkainasettelujen aika oikoo yksinkertaistuksia ja selvittää terävästi, mistä poliittisessa polarisaatiossa on kyse ja miltä ilmiö näyttää Suomessa. Kattavaa yleiskuvaa havainnollistavat poliitikkojen ja politiikan taustavaikuttajien haastattelut.


Katso myös näitä tuotteita