Vanhojen käsialojen lukuopas

Impola, Petteri; Frigren, Pirita; Karonen, Petri; Roitto, Matti; Räihä, Antti
Nimeke: Vanhojen käsialojen lukuopas
Tekijät: Impola, Petteri (Toimittaja)
Frigren, Pirita (Toimittaja)
Karonen, Petri (Toimittaja)
Roitto, Matti (Toimittaja)
Räihä, Antti (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523451063
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 355
Tuoteryhmät: Historia
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 90.5 Historian aputieteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: käsiala, kirjoittaminen, kaunokirjoitus, tulkinta, paleografia, tekstityypit, käsikirjoitukset, asiakirjat, lähdeaineisto, tutkimusaineisto, Ruotsin vallan aika, autonomian aika, historiantutkimus
E-kirja, 2023
EPUB
21,00 €

Mitä tietäisimme oman maamme historiasta ilman kirjallisia lähteitä? Entä kuinka ymmärtäisimme näitä lähteitä ilman taitoa lukea ja tulkita niitä?
Vanhojen käsialojen lukuopas avaa uudella käyttäjäystävällisemmällä tavalla menneiden tekstien salat. Se etenee lähdeaineistotyyppi kerrallaan ja helpommista teksteistä vaikeampiin tarjoten heti onnistumisen elämyksiä. Aineistoesimerkit ulottuvat 1500-luvulta 1900-luvun alkuun, ja tekstinäytteiden yhteydessä avataan eri lähdeaineistojen rakennetta, syntyvaiheita ja historiallista merkitystä. Teos soveltuu näin paitsi opiskelijoiden ja tutkijoiden oppikirjaksi sekä arkistoalan ammattikäyttöön myös sukututkijoiden tärkeäksi tueksi ja innostajaksi.
Digitalisaation myötä tietokoneavusteinen tekstintunnistus paranee ja vanhoja lähdeaineistoja on yhä enemmän saatavilla avoimesti. Tekoäly vaatii kuitenkin vielä pitkään vuorovaikutusta tulkitsevan ihmisen kanssa. Tarvetta ja käyttöä vanhojen käsialojen lukutaidolle on siis enemmän kuin koskaan.


Katso myös näitä tuotteita