Vaikeasti kehitysvammaisten arki ja ihmisyys

Vehmas, Simo; Mietola, Reetta
Nimeke: Vaikeasti kehitysvammaisten arki ja ihmisyys
Tekijät: Vehmas, Simo (Kirjoittaja)
Mietola, Reetta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451759
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 21.4.2022
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 233
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi Suomessa
Yhteiskunta
Sosiaaliala
Terveys ja hyvinvointi
Kirjastoluokka: 37.233 Vammaispalvelut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kehitysvammaiset, arki, ihmisarvo, oikeudet, sosiaaliset suhteet, osallisuus, asenteet, seksuaalisuus, ikäkaudet, kehitysvammahuolto, palvelujärjestelmät, kritiikki
E-kirja, 2022
EPUB
21,00 €

Vaikeasti kehitysvammaisten arki ja ihmisyys tekee näkyväksi vaikeasti kehitysvammaisten arkea ja siihen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Millaista on heidän todellisuutensa? Toteutuvatko heidän elämässään osallisuus ja itsemäärääminen, ja miten niitä pitäisi edistää käytännössä?

Tutkimus piirtää kuvan sosiaalisesti eristäytyneestä ja pysähtyneestä elämästä ja antaa synkän kuvan kehitysvammahuollon resursseista sekä niiden käytöstä. Voi sanoa, että Suomessa on hyvää tarkoittava vammaispolitiikka, joka ei käytännössä toteudu. Toisaalta kehitysvammahuollossa on myös ennakkoluulotonta toimintakulttuuria, joka voi vähitellen muuttaa käytäntöjä sekä käsityksiä siitä, mihin vaikeimmin kehitysvammaiset kykenevät, mikä on heille sopivaa ja millaista elämää he ylipäätään voivat elää.

Teos antaa välineitä keskusteluun, purkaa kehitysvammaisista vallalla olevia ennakkoluuloja ja kuvaa, millaisia arvoja sekä periaatteita kehitysvammahuollon toimintakulttuuri ja käytännöt ilmentävät.


Katso myös näitä tuotteita