Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.
Verkkokauppa ei ole käytettävissä pe 24.5. klo 15:30 - su 26.5. klo 14:00 välisenä aikana suunnitellun huoltokatkon vuoksi.

Vaikeasti kehitysvammaisten arki ja ihmisyys

Vehmas, Simo; Mietola, Reetta
Nimeke: Vaikeasti kehitysvammaisten arki ja ihmisyys
Tekijät: Vehmas, Simo (Kirjoittaja)
Mietola, Reetta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523457614
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 21.4.2022
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 233
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 37.233 Vammaispalvelut
Avainsanat: kehitysvammaiset, kehitysvammaisuus, kehitysvammahuolto, kehitysvammatyö, vammaisuus, vammaiset, vammaishuolto, etiikka, asenteet, yhteiskunta, moraali, moraalifilosofia, vammaispolitiikka, laitoshoito, luokitukset, itsemäärääminen, osallisuus, vammaistutkimus, vammaisten asema, vammaistyö, hoitolaitokset
Pehmeäkantinen kirja, 2022

34,00 €

Vaikeasti kehitysvammaisten arki ja ihmisyys tekee näkyväksi vaikeasti kehitysvammaisten arkea ja siihen liittyviä eettisiä kysymyksiä. Millaista on heidän todellisuutensa? Toteutuvatko heidän elämässään osallisuus ja itsemäärääminen, ja miten niitä pitäisi edistää käytännössä?

Tutkimus piirtää kuvan sosiaalisesti eristäytyneestä ja pysähtyneestä elämästä ja antaa synkän kuvan kehitysvammahuollon resursseista sekä niiden käytöstä. Suomessa on hyvää tarkoittava vammaispolitiikka, mutta se ei toteudu aina käytännössä. Toisaalta kehitysvammahuollossa on myös ennakkoluulotonta toimintakulttuuria, joka voi vähitellen muuttaa käytäntöjä sekä käsityksiä siitä, mihin vaikeimmin kehitysvammaiset kykenevät, mikä on heille sopivaa ja millaista elämää he ylipäätään voivat elää.

Teos antaa välineitä keskusteluun, purkaa kehitysvammaisista vallalla olevia ennakkoluuloja ja kuvaa, millaisia arvoja ja periaatteita kehitysvammahuollon toimintakulttuuri ja käytännöt ilmentävät.


Katso myös näitä tuotteita