Uusi johtamisen psykologia

Haslam, Alexander; Reicher, Stephen D.; Platow, Michael J.
Nimeke: Uusi johtamisen psykologia
Tekijät: Haslam, Alexander (Kirjoittaja)
Reicher, Stephen D. (Kirjoittaja)
Platow, Michael J. (Kirjoittaja)
Ahokas, Marja (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524952118
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 46,00 € 27,90 € (25,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 314
Tuoteryhmät: Talous
Johtaminen
Kasvatus ja psykologia
Tiedä, mistä puhutaan
Kirjastoluokka: K69.11 Johtamisen tekniikka ja menetelmät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: johtaminen, psykologia, johtajuus, sosiaalinen identiteetti, ryhmäidentiteetti
Teoksessa lähestytään johtamisen psykologiaa uudella tavalla. Nykyisen johtamiskäytännön heikkoutena on, että se perustuu toisaalta yksilökeskeiseen johtamisen psykologiaan, toisaalta taas psykologisten tekijöiden lähes täydelliseen ohittamiseen. Uskotaan, että alaisten johtamisessa tärkeintä on osata laskea kullekin "riittävät kannustintekijät". Teoksessa kuitenkin osoitetaan vakuuttavasti, että johtamisen tärkein sana on "me", ei "minä". Johtajan olisikin pystyttävä luomaan aito me-henki, jossa sekä johtaja että johdettavat haluavat sitoutua yhteisten päämäärien toteuttamiseen.

Koska johtamispsykologeja ovat enimmäkseen kiinnostaneet johtajayksilöiden ominaisuudet, he ovat jättäneet huomiotta asian toisen puolen: johdettavien motivaation. Yhteen hiileen puhaltaminen on voimakas, jopa välttämätön motivaatiotekijä. Johdettavien tulisi voida kokea johtaja aidoksi esitaistelijaksi, yhdeksi "meistä".
Teos on ajankohtainen ja painava puheenvuoro, sanotaanhan huippujohtajien usein elävän eri todellisuudessa kuin johdettavat, "kansa".

Se sopii johtamisen, organisaatiotieteiden, yhteiskuntatieteiden ja organisaatioviestinnän opiskelijoille ja ammattilaisille. Se on innostavaa luettavaa kaikille, jotka haluavat kehittää omia johtamis- ja organisaatiotaitojaan. S. Alexander Haslam on useita organisaatiopsykologian oppikirjoja kirjoittanut Exeterin yliopiston sosiaali- ja organisaatiopsykologian professori. Stephen D. Reicher on St Andrewsin yliopiston psykologian professori. Michael J. Platow on Australian National Universityn psykologian apulaisprofessori."


Katso myös näitä tuotteita