Toimihenkilöt neuvottelupöydässä — Järjestöt työmarkkinoiden taitekohdissa 1945–2015

Levä, Ilkka
Nimeke: Toimihenkilöt neuvottelupöydässä — Järjestöt työmarkkinoiden taitekohdissa 1945–2015
Tekijät: Levä, Ilkka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523451360
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.11.2021
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 318
Tuoteryhmät: Muuttuva työ ja talous
Yhteiskunta
Politiikka
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 36.133 Työmarkkinajärjestöt
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työmarkkinajärjestöt, toimihenkilöt, työehtosopimukset, työmarkkinapolitiikka, työsopimukset, työmarkkinat, yhteiskunnallinen muutos, historia
E-kirja, 2021
EPUB
23,00 €

Toimihenkilöt ovat historiallisesti tehneet töitä työnantajien ja työntekijöiden ristipaineissa, ja luokkataistelun sijaan heitä on yhdistänyt ammatti-identiteetti tai kouluttautuneisuus. Toimihenkilöt ovatkin aktivoituneet työsopimustoiminnassa huomattavasti työntekijöitä myöhemmin.

Toimihenkilöt neuvottelupöydässä selvittää, kuinka toimihenkilöiden ja virkamiesten neuvottelut työehtosopimuksista syntyivät ja vakiintuivat osaksi suomalaista työmarkkinasopimisen kulttuuria. Samalla se avaa mielenkiintoisesti toimihenkilöiden itseymmärryksen muutoksia sotienjälkeisestä järjestäytymisestä globalisaation aikaan ja keskitettyjen tuloratkaisujen hiipumiseen.

Ensimmäinen yleisesitys aiheesta tuo uusia näkökulmia esimerkiksi STTK:n ja TVK:n vaiheisiin sekä yleiseen toimihenkilöistymiseen. Nyt suomalainen sopimusjärjestelmä on jälleen murroksessa ja koulutuksen rooli työelämässä yhä kasvaa, mikä vaikuttaa koko yhteiskuntaan. Millaisia suuntia tuleville neuvottelijoille on tarjolla suhteessa menneeseen?


Katso myös näitä tuotteita