Toimihenkilöt neuvottelupöydässä — Järjestöt työmarkkinoiden taitekohdissa 1945–2015

Levä, Ilkka
Nimeke: Toimihenkilöt neuvottelupöydässä — Järjestöt työmarkkinoiden taitekohdissa 1945–2015
Tekijät: Levä, Ilkka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523457133
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 22.11.2021
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 318
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 36.133 Työmarkkinajärjestöt
Avainsanat: työelämä, työ, toimihenkilöt, toimihenkilöyhdistykset, työelämän suhteet, työmarkkinajärjestöt, työmarkkinasopimukset, työnantajajärjestöt, ammattiyhdistykset, ammattiyhdistysliike, ammattiyhdistystoiminta, tulopolitiikka, työehtosopimukset, yhteiskuntakehitys, työmarkkinapolitiikka, historia, yhteiskunta, työntekijät, työntekijäjärjestöt
Pehmeäkantinen kirja, 2021

37,00 €

Toimihenkilöt ovat tehneet töitä työnantajien ja työntekijöiden ristipaineissa, ja luokkataistelun sijaan heitä on yhdistänyt ammatillisuus tai koulutus. He ovat aktivoituneet työsopimustoiminnassa huomattavasti työväestöä myöhemmin.
Toimihenkilöt neuvottelupöydässä selvittää, kuinka toimihenkilöiden ja virkamiesten neuvottelut työehtosopimuksista alkoivat ja vakiintuivat osaksi suomalaista työmarkkinasopimisen kulttuuria. Samalla se avaa toimihenkilöiden itseymmärryksen muutoksia sotienjälkeisestä järjestäytymisestä globalisaation aikaan ja keskitettyjen tuloratkaisujen hiipumiseen.
Ensimmäinen yleisesitys aiheesta tuo uusia näkökulmia Akavan, STTK:n ja TVK:n vaiheisiin sekä yleiseen toimihenkilöistymiseen. Suomalainen työsopimusjärjestelmä on jälleen murroksessa, ja koulutuksen rooli työelämässä yhä kasvaa, mikä vaikuttaa koko yhteiskuntaan. Millaisia suuntia tuleville neuvottelijoille on tarjolla?


Katso myös näitä tuotteita