Tieteen valepuvussa — Mitä pseudotiede on ja miksi siihen uskotaan

Paavilainen, Petri
Nimeke: Tieteen valepuvussa — Mitä pseudotiede on ja miksi siihen uskotaan
Tekijät: Paavilainen, Petri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452411
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.9.2023
Hinta: 36,00 € 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 333
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Kasvatus ja psykologia
Tiedä, mistä puhutaan
Kirjastoluokka: 14 PSYKOLOGIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: pseudotiede, tiede, kriteerit, tieteellinen ajattelu, tieteellinen tieto, arkitieto, uskomukset, tieteenfilosofia, kognitiivinen psykologia, tieteensosiologia, tieteenhistoria
E-kirja, 2023
EPUB
21,00 €

Astrologia, parapsykologia ja erilaiset uskomuslääkinnän muodot ovat esimerkkejä opeista, joita usein pidetään pseudotieteenä, tieteen valepukuun verhottuna hölynpölynä. Kiistanalaiset teoriat kiehtovat monia. Osa niistä on helppo huomata silkaksi huuhaaksi, mutta toisinaan se on vaikeampaa. Pseudotiede ei ole sama asia kuin virheellinen tai huono tiede. Mitä se siis on, ja mistä sen tunnistaa?

Tieteen valepuvussa käsittelee pseudotiedettä ilmiönä niin tieteenfilosofian, kognitiivisen psykologian kuin tieteenhistoriankin näkökulmista. Millaisilla kriteereillä rajaa oikean tieteen ja pseudotieteen välille on yritetty vetää? Kuinka tieteellinen ajattelu eroaa arkiajattelusta? Miten pseudotieteet hyödyntävät ihmisen tiedonkäsittelyn heikkouksia luodakseen uskottavuuden vaikutelmaa?

Esimerkkitapauksina kuvataan tarkemmin muutamien tieteen näkökulmasta kyseenalaisten oppien ja teorioiden syntyä, kehityskaaria ja kompastuskiviä.


Katso myös näitä tuotteita