Tiede tutkimuskohteena — filosofinen johdatus tieteentutkimukseen

Kiikeri, Mika; Ylikoski, Petri
Nimeke: Tiede tutkimuskohteena — filosofinen johdatus tieteentutkimukseen
Tekijät: Kiikeri, Mika (Kirjoittaja)
Ylikoski, Petri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789516629264
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 30,00 € (27,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 3. painos, 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 247
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: K16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tieteentutkimus, tieteenhistoria, tiede, tieteensosiologia, tieteellinen tieto, tieteen popularisointi, tieteenfilosofia
E-kirja, 2011
PDF
22,00 €

Mitä on tiede? Kuinka sitä voi tutkia? Kuinka ymmärtää puhe faktojen sosiaalisesta konstruktiosta tai havaintojen teoriapitoisuudesta? Mitä tieteenfilosofiassa on tapahtunut Thomas Kuhnin jälkeen?

Tiede tutkimuskohteena on ensimmäinen suomenkielinen tieteentutkimuksen oppikirja. Se antaa käsitteellisiä välineitä tieteentutkimuksen ja -filosofian eri lähestymistapojen ja niiden tutkimustulosten ymmärtämiseen. Teos selvittää, miten voidaan tutkia esimerkiksi tieteellistä keksimistä, kokeentekemistä, tieteen popularisointia ja tieteen palkkiojärjestelmää.

Teos auttaa ymmärtämään, mistä viime aikoina kiivaastikin käydyissä tiedekiistoissa on oikeastaan kysymys. Se myös selkiyttää tieteentutkimukseen liittyviä tietoteoreettisia kysymyksiä. Teos soveltuu erinomaisesti tieteenfilosofian ja -tutkimuksen oppikirjaksi ja on hyödyksi kaikille tieteestä kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita