Talous ja moraali

Kivistö, Sari; Pihlström, Sami; Tolonen, Mikko
Nimeke: Talous ja moraali
Tekijät: Kivistö, Sari (Toimittaja)
Pihlström, Sami (Toimittaja)
Tolonen, Mikko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524953856
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 396
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Demokratian tulevaisuus
Kirjastoluokka: 36 TALOUSTIEDE. KANSANTALOUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: talous, talouselämä, moraali, etiikka, markkinatalous, hyvinvointivaltio, finanssikriisit, rahoitusmarkkinat, rahoitusala, pääoma, talouspolitiikka, yhteiskuntapolitiikka, taloustieteet, aatehistoria
E-kirja, 2016
EPUB
24,00 €

Oscar Wilde on sanonut, että ”ekonomisti on henkilö, joka tietää kaiken hinnoista mutta ei ymmärrä mitään arvoista”. Tulisiko talouskeskustelussa sivuuttaa ihminen ja laskea lisääntyvä köyhyys välttämättömäksi pahaksi, jolta ei vain voi välttyä, jos talouden halutaan kasvavan? Voiko yksilön menestys tuottaa myös yhteistä hyvää?

Talouden kysymykset vaikuttavat olennaisesti siihen, miten katsomme nyky-yhteiskuntaa. Moraali jää helposti niiden peittoon, ja joskus joudutaan jopa valitsemaan talouden ja moraalin välillä. Taloustieteen väitetään kuitenkin olevan jo itsessään moraalista. Se nojaa ymmärrykseen ihmisluonnosta, joka määrittää yhteiskuntaa ja samalla sitä, mikä nähdään oikeana ja vääränä.

Talous ja moraali on talous- ja yhteiskuntatieteilijöiden, filosofien ja teologien painava puheenvuoro talouden ja moraalin vaikeista kysymyksistä. Teoksessa pohditaan inhimillisen yrityselämän mahdollisuutta, talousrikollisuuden merkitystä ja köyhien asemaa kapitalistisessa yhteiskunnassa. Lisäksi tarkastellaan markkinoiden ja sääntelyn tasapainoa, suomalaisen uusliberalismin juuria ja valistusajan antia talousajattelulle. Kirjoittajina on tunnettuja talousvaikuttajia ja yhteiskunnallisia keskustelijoita, muun muassa Sixten Korkman, Juhana Vartiainen, Erkki Liikanen ja Björn Wahlroos.

Kirja toimii aikalaiskuvana talouden ja moraalin vuoropuhelusta. Se osoittaa vaihtoehtoisten yhteiskunnallisten puheenvuorojen ja kenties kokonaan uusien talouskäytäntöjen tarpeellisuuden.


Katso myös näitä tuotteita