Sydänmaiden kapina — Donald Trump, amerikkalainen konservatismi ja äärioikeiston nousu

Ruotsila, Markku
Nimeke: Sydänmaiden kapina — Donald Trump, amerikkalainen konservatismi ja äärioikeiston nousu
Tekijät: Ruotsila, Markku (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954884
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 391
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Konfliktit maailmassa
Kirjastoluokka: 32.01 Valtiofilosofia. Poliittiset ideologiat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: konservatismi, konservatiiviset puolueet, oikeistoliikkeet, äärioikeistolaisuus, poliittinen kulttuuri, poliittinen kehitys, poliittiset johtajat, populismi, arvot (käsitykset), amerikkalaisuus, poliittinen historia, aatehistoria, historia
E-kirja, 2018
EPUB
23,00 €

Donald Trump on aikamme poliittinen voima, joka ei jätä ketään kylmäksi. Mutta miksi hän lopulta voitti Yhdysvaltain presidentinvaalit vuonna 2016? Keiden asiaa hän ajaa? Onko Trump kokonaan oman tiensä kulkija vai osa konservatismin valtavirran pitkää jatkumoa?

Yhdysvalloissa poliittiset leirit ovat ajautuneet kauas toisistaan. Mielipiteet muun muassa veroista, sosiaaliturvasta ja ulkopolitiikasta eroavat voimakkaasti. Yleensä vastakkain ovat kaupunkien liberaalit ja sydänmaiden konservatiivit, mutta Euroopassa jälkimmäisen ryhmän laajuus ja vaikutusvalta usein unohdetaan.

Sydänmaiden kapina piirtää kuvan tästä hiljaiseksi enemmistöksikin kutsutusta väestönosasta, joka vaalii perinteisiä arvoja ja amerikkalaisen unelman tavoittelua. Teos tarjoaa historiallisen näkökulman yhdysvaltalaisen konservatismin kehitykseen ja merkitykseen politiikassa toisen maailmansodan jälkeisestä oikeistoliikkeestä vuoden 2016 vaalien yhteydessä tunnetuksi tulleeseen alt-rightiin. Se asettaa myös suomalaisen maahanmuuttoa, populismia ja erilaisia vähemmistöjä koskevan keskustelun laajempaan aatteelliseen yhteyteen.


Katso myös näitä tuotteita