Suomalainen maku — kulttuuripääoma, kulutus ja elämäntyylien sosiaalinen eriytyminen

Purhonen, Semi; Gronow, Jukka; Heikkilä, Riie; Kahma, Nina; Rahkonen, Keijo; Toikka, Arho
Nimeke: Suomalainen maku — kulttuuripääoma, kulutus ja elämäntyylien sosiaalinen eriytyminen
Tekijät: Purhonen, Semi (Kirjoittaja)
Gronow, Jukka (Kirjoittaja)
Heikkilä, Riie (Kirjoittaja)
Kahma, Nina (Kirjoittaja)
Rahkonen, Keijo (Kirjoittaja)
Toikka, Arho (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953412
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 461
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Kulttuuri ja taide
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: maku (arvostelukyky), mieltymykset, kulttuurinen pääoma, elämäntapa, kulutus, eriytyminen, yhteiskuntaluokat, musiikkimaku, kirjallisuusmaku, taidemaku, ruumiinkulttuuri, pukeutuminen, ruoka, media, vapaa-aika, hyvä maku
E-kirja, 2014
EPUB
25,00 €

Sanonnan mukaan makuasioista ei voi kiistellä. Ihmisillä on monenlaisia vapaa-ajanviettotapoja, mieltymyksiä ja kulttuuriharrastuksia. Joku urheilee, toinen käy ahkerasti teatterissa, kolmas on lukutoukka, neljäs näitä kaikkia ja viides jotakin ihan muuta.

Harrastukset, vapaa-ajanviettotavat ja niihin liittyvä kulttuurinen maku - ihmisten elämäntyylit - eivät jakaudu yhteiskunnassa tasaisesti tai satunnaisesti. Niiden takana on monenlaisia sosiaalisia jakolinjoja, jotka liittyvät yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen, valtaan ja kamppailuun sosiaalisesta arvostuksesta ja statuksesta. Suomalainen maku vie tutustumismatkalle 2000-luvun Suomen elämäntyyleihin. Teos tarkastelee suomalaisen maun jakautumista kulttuurin kentillä musiikista kirjallisuuteen, urheiluun ja ruokaan pohtien samalla maun ja kulttuuripääoman sosiaalisia ulottuvuuksia. Teoksessa pohditaan myös suomalaisen maun erityispiirteitä muihin maihin nähden. "Maun avulla erottelemme ja luokittelemme ihmisiä ja esineitä sekä tulemme muiden luokittelemiksi. Maku ei ainoastaan luokittele vaan se myös asettaa ihmiset ja esineet hierarkkiseen järjestykseen, jossa toiset ovat parempia ja arvokkaampia kuin toiset. Maku pitää yllä eriarvoisuutta ja on sen vuoksi vallankäytön väline."


Katso myös näitä tuotteita