Sosiaalisen median lyhyt historia

Suominen, Jaakko; Östman, Sari; Saarikoski, Petri; Turtiainen, Riikka
Nimeke: Sosiaalisen median lyhyt historia
Tekijät: Suominen, Jaakko (Kirjoittaja)
Östman, Sari (Kirjoittaja)
Saarikoski, Petri (Kirjoittaja)
Turtiainen, Riikka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524953139
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2016
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 343
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Viestintä ja media
Kirjastoluokka: 61.721 Verkkoyhteisöt. Sähköposti. Verkkojuttelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaalinen media, Internet, verkkoyhteisöt, verkkoviestintä, verkkojuttelu, blogit, Facebook, Twitter, WWW, YouTube, verkkopalvelut, kansalaisjournalismi, tietoyhteiskunta, historia
E-kirja, 2013
PDF
25,00 €

"Tästä on pakko tykätä"

Miten sosiaalisen median palvelut ja käytöt ja sosiaalista mediaa koskevat keskustelut ovat syntyneet ja muuttuneet 2000-luvulla Suomessa? Onko kyseessä ollut suuri murros vai vähittäin edennyt kehitys, jossa verkkosisällön jakamisesta ja nettiosallistumisesta on tullut arkinen osa elämää? Entä onko sosiaalinen media tullut jäädäkseen vai onko se vain välivaihe matkalla kohti jotain muuta mediakäyttöä?

Teos seuraa sosiaaliseen mediaan liittyvää keskustelua verkossa ja muissa medioissa sekä muutoksia muun muassa blogien, keskustelupalstojen, virtuaalimaailmojen, yhteisö- ja sisällönjakopalvelujen ja Wikipedian käytössä. Se selvittää, miten sosiaalisen median sovellukset ovat yksi kerrallaan muuttuneet hyväksytyiksi tiedon jakamisen ja hakemisen ympäristöiksi. Toisaalta kirja paljastaa, miten sosiaalisen median historia on täynnä palvelujen ja käyttäjäryhmien välisiä kamppailuja sekä jatkuvaa keskustelua sosiaalisen median tarpeellisuudesta ja sen kuolemasta.

Kirjan kirjoittajat ovat digitaalisen kulttuurin tutkijoita ja opettajia. He ovat aikaisemmin kirjoittaneet yhdessä teoksen Funetista Facebookiin - Internetin kulttuurihistoria (2009).


Katso myös näitä tuotteita