Sosiaalipedagogiikka — Kohti inhimillistä yhteiskuntaa ja kestävää elämää

Nivala, Elina; Ryynänen, Sanna
Nimeke: Sosiaalipedagogiikka — Kohti inhimillistä yhteiskuntaa ja kestävää elämää
Tekijät: Nivala, Elina (Kirjoittaja)
Ryynänen, Sanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523454248
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 30.4.2024
Ilmestymispäivä: 30.4.2024
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 450
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
Pehmeäkantinen kirja, 2024

36,00 €

Eriarvoisuus yhteiskunnassa lisääntyy, ja monet kokevat itsensä osattomiksi. Jatkuvasti kiristyvä tehokkuuden tavoittelu uhkaa niin sivistykseen tähtäävää kasvatusta kuin hyvinvointiakin.
Näiden ilmiöiden vastavoimaksi asettuu ­sosiaalipedagogiikka, joka pyrkii yhteisöllisempään, yhteiskunnallisempaan ja ekososiaalisesti tiedostavampaan kasvatukseen. Päämääränä on rakentaa oikeudenmukaisempi ja inhimillisempi yhteiskunta, jossa eletään planeetan rajoja kunnioittaen.
Sosiaalipedagogiikka sukeltaa syvälle alan juuriin ja luo laajan katsauksen sen eri suuntauksiin. Perusteoksen uusi laitos on päivitetty heijastamaan alan ajankohtaisia keskusteluja. Esimerkiksi ekososiaalista näkökulmaa käsitellään entistä laajemmin, samoin antirasistista, feminististä ja dekoloniaalista sosiaalipedagogiikkaa.
Teos rakentaa teoreettista ymmärrystä mutta antaa myös konkreettisia työvälineitä sosiaali­pedagogiseen toimintaan muun muassa kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja kulttuurialalle. Se kutsuu keskusteluun myös sosiaalipedagogiikan lähitieteenalat sekä kaikki, joita kiinnostaa maailman muuttaminen paremmaksi.


Katso myös näitä tuotteita