Sosiaalipedagogiikka — Kohti inhimillistä yhteiskuntaa ja kestävää elämää

Nivala, Elina; Ryynänen, Sanna
Nimeke: Sosiaalipedagogiikka — Kohti inhimillistä yhteiskuntaa ja kestävää elämää
Tekijät: Nivala, Elina (Kirjoittaja)
Ryynänen, Sanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523454248
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Tulossa 26.6.2024
Ilmestymispäivä: 26.6.2024
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 450
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
Pehmeäkantinen kirja, 2024

36,00 €

Maailmassa tarvitaan toivoa paremmasta ja toimintaa muutoksen aikaansaamiseksi. Sosiaalipedagogiikka tarjoaa teoreettista perustaa ja työvälineitä paremman tulevaisuuden rakentamiseen.

Sosiaalipedagogiikka on tieteenala ja käytännön työtä, jossa pedagogiseen otteeseen yhdistyy yksilöä laajempi näkökulma. Se kutsuu edistämään vastavuoroista yhteiselämää, kestävää hyvinvointia ja planeetan rajoja kunnioittavia elämäntapoja. Se myös rohkaisee vastustamaan eriarvoisuutta, osattomuutta ja syrjintää.

Perusteos kuljettaa lukijan sosiaalipedagogiikan varhaishistoriasta ja keskeisistä teorioista käytännön työn ympäristöihin. Uudistetussa laitoksessa on aiempaa vahvemmin mukana ekososiaalinen keskustelu, joka kudotaan osaksi alan itseymmärrystä. Lisäksi avataan dekoloniaalisia, antirasistisia ja intersektionaalisia näkökulmia tutkimukseen ja käytäntöihin.

Teos tukee sosiaalipedagogisen työotteen omaksumista muun muassa kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja kulttuurialoilla. Se kutsuu keskusteluun lähitieteenalat ja mukaan toimintaan jokaisen, joka haluaa edistää inhimillistä yhteiskuntaa ja kestävää elämää.


Katso myös näitä tuotteita