Sosiaalipedagogiikka — Kohti inhimillistä yhteiskuntaa ja kestävää elämää

Nivala, Elina; Ryynänen, Sanna
Nimeke: Sosiaalipedagogiikka — Kohti inhimillistä yhteiskuntaa ja kestävää elämää
Tekijät: Nivala, Elina (Kirjoittaja)
Ryynänen, Sanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452602
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 15.4.2024. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 15.4.2024
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 450
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Kirjastoluokka: 38 KASVATUS. OPETUS. KASVATUSTIEDE
Eriarvoisuus yhteiskunnassa lisääntyy, ja monet kokevat itsensä osattomiksi. Jatkuvasti kiristyvä tehokkuuden tavoittelu uhkaa niin sivistykseen tähtäävää kasvatusta kuin hyvinvointiakin.

Näiden ilmiöiden vastavoimaksi asettuu sosiaalipedagogiikka, joka pyrkii yhteisöllisempään, yhteiskunnallisempaan ja ekososiaalisesti tiedostavampaan kasvatukseen. Päämääränä on rakentaa oikeudenmukaisempi ja inhimillisempi yhteiskunta, jossa eletään planeetan rajoja kunnioittaen.

Sosiaalipedagogiikka sukeltaa syvälle alan juuriin ja luo laajan katsauksen sen eri suuntauksiin. Perusteoksen uusi laitos on päivitetty heijastamaan alan ajankohtaisia keskusteluja. Esimerkiksi ekososiaalista näkökulmaa käsitellään entistä laajemmin, samoin antirasistista, feminististä ja dekoloniaalista sosiaalipedagogiikkaa.

Teos rakentaa teoreettista ymmärrystä mutta antaa myös konkreettisia työvälineitä sosiaalipedagogiseen toimintaan muun muassa kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja kulttuurialalle. Se kutsuu keskusteluun myös sosiaalipedagogiikan lähitieteenalat sekä kaikki, joita kiinnostaa maailman muuttaminen paremmaksi.


Katso myös näitä tuotteita