Solidaarisuuskone — elämän vakuuttaminen ja vastuuajattelun muutos

Liukko, Jyri
Nimeke: Solidaarisuuskone — elämän vakuuttaminen ja vastuuajattelun muutos
Tekijät: Liukko, Jyri (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952910
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 315
Tuoteryhmät: Terveys ja hyvinvointi
Talous
Kirjastoluokka: 37 SOSIAALIPOLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vakuutus, riskit, vakuutusturva, riskienhallinta, sosiaaliturva, vakuutusyhtiöt, yhteisvastuu, solidaarisuus, turvallisuus, arvot (käsitykset), yksityisvakuutus, sosiaalivakuutus, vapaaehtoinen vakuutus, sosiaalipolitiikka, hyvinvointivaltio
E-kirja, 2013
PDF
22,00 €

Mitä yhteistä on liiketaloudella ja sosiaalipolitiikalla? Solidaarisuuskone on uusia ja yllättäviä tulkintoja esittävä puheenvuoro näiden yhteen kietoutumisesta. Teos kyseenalaistaa totunnaisia yksinkertaistuksia kuvaamalla hyvinvointiyhteiskunnan historiallista muutosta vakuutusturvan järjestämisen näkökulmasta.

Miten ja millä ehdoilla yksityisiä tappioita siirretään yhteisesti kannettavaksi? Milloin vakuuttamisen pitäisi olla markkinaehtoista ja milloin valtion sääntelemää?

Teoksessa tarkastellaan muun muassa pakollisen ja vapaaehtoisen vakuutusturvan suhdetta sekä ihmiselämän vakuuttamiseen liittyviä moraalisia ja poliittisia kiistoja.

Kirja on suunnattu kaikille markkinatalouden ja hyvinvointivaltion kohtalosta kiinnostuneille. Kirja sopii myös oppikirjaksi yhteiskuntatieteisiin sekä vakuutusalan koulutukseen.


Katso myös näitä tuotteita