Semanttinen web — Linkitetyn avoimen datan käsikirja

Hyvönen, Eero
Nimeke: Semanttinen web — Linkitetyn avoimen datan käsikirja
Tekijät: Hyvönen, Eero (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523455245
Tuotemuoto: E-kirja, PDF
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 31.5.2018
Hinta: 25,00 € (22,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: PDF
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 61.72 Internet. Intranet. Ekstranet
Pehmeäkantinen kirja, 2018

37,00 €

Älykkäiden tietoverkkojen aika on nyt, mutta miten ja millaisista elementeistä ne on rakennettu? Millaisia ratkaisuja tekoälyn hyödyntämiseksi verkossa tarvitaan?

World Wide Web (WWW) on muuttanut maailmaamme ennennäkemättömällä tavalla vain parissakymmenessä vuodessa. Yksi WWW:n keskeisimmistä kehityssuunnista on semanttinen web, jossa verkon sisältöjä muutetaan tietokoneiden ymmärtämäksi linkitetyksi dataksi. Tämä mahdollistaa tietojen uudenlaisen yhdistämisen laajoiksi kokonaisuuksiksi ja tekoälyyn perustuvien älykkäiden järjestelmien kehittämisen.

Semanttinen web on alan ensimmäinen suomenkielinen perusteos. Se esittelee linkitetyn datan idean, sen perustana olevan avoimen semanttisen teknologian sekä datan kansainväliset julkaisuperiaatteet. Käytännön esimerkit havainnollistavat teknologian soveltamista erityisesti museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistoihin.

Teos on tarkoitettu informaatioalan ammattilaisille sekä kaikille webin mahdollisuuksista, web-teknologioista ja niiden käytännön sovelluksista kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita