Semanttinen web — Linkitetyn avoimen datan käsikirja

Hyvönen, Eero
Nimeke: Semanttinen web — Linkitetyn avoimen datan käsikirja
Tekijät: Hyvönen, Eero (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954600
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 271
Tuoteryhmät: Tekniikka ja It
Perusteokset
Kirjastoluokka: 61.72 Internet. Intranet. Ekstranet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: semanttinen web, linkitys, avoin lähdekoodi, WWW, kehitys, tietoverkot, verkkopalvelut, tietomallit, data, esittäminen, tietämyksenhallinta, tietämys, metadata, tiedonhaku, haasteet (ongelmat), sovellusohjelmat, infrastruktuurit, sisältötuotanto
E-kirja, 2018
PDF
25,00 €

Älykkäiden tietoverkkojen aika on nyt, mutta millaisista elementeistä ne on rakennettu? Millaisia järjestelmiä tekoälyn tehokas hyödyntäminen edellyttää?

Semanttinen web on alan ensimmäinen suomenkielinen perusteos. World Wide Web (WWW) on ennennäkemättömällä tavalla muuttanut maailmaamme vain parinkymmenen vuoden kuluessa, ja semanttinen web on yksi keskeisimmistä WWW:n kehityssuunnista. Siinä verkon sisältöjä muutetaan vähitellen tietokoneiden ymmärtämäksi linkitetyksi dataksi. Tämä mahdollistaa verkon sisältöjen rikastamisen uudella tavalla ja tekoälyyn perustuvien älykkäiden järjestelmien kehittämisen.

Teos esittelee linkitetyn datan idean, sen perustana olevan semanttisen teknologian sekä avoimen datan julkaisuperiaatteet ja -käytännöt. Teknologian soveltamista ja datan hyödyntämistä myös humanistisessa tutkimuksessa käsitellään käytännön suomalaisten esimerkkien ja kokemusten avulla. Työssä tarvitaan ontologioihin perustuvan verkkomuotoisen datan sisällöntuotantoa ja yhteisen verkossa jaetun tietoinfrastruktuurin hyödyntämistä.

Teos on tarkoitettu kaikille webin mahdollisuuksista, web-teknologioista ja niiden käytännön sovelluksista kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita