Rikoksen ja rangaistuksen filosofia

Yli-Hemminki, Esko; Melander, Sakari; Nuotio, Kimmo
Nimeke: Rikoksen ja rangaistuksen filosofia
Tekijät: Yli-Hemminki, Esko (Toimittaja)
Melander, Sakari (Toimittaja)
Nuotio, Kimmo (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523458017
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 22.12.2022
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 543
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 33 OIKEUSTIEDE
Pehmeäkantinen kirja, 2022

38,00 €

Kun ihmistä rangaistaan, häneltä riistetään yksilölle normaalisti kuuluvia oikeuksia ja hänelle aiheutetaan tarkoituksellisesti kärsimystä. Kärsimyksen tarkoituksellinen aiheuttaminen on lähtökohtaisesti moraalisesti väärin ja ristiriidassa keskeisten eettisten periaatteiden kanssa. Miten rangaistuksen tuottama kärsimys yksilölle oikeutetaan?

Rikoksen ja rangaistuksen filosofia -teoksessa rikosoikeuden ja filosofian asiantuntijat kuvaavat alojen yhtymäkohtia. Ikiaikaisten kysymysten lisäksi esiin nostetaan ajankohtaisia näkökulmia rankaisemiseen ja rikosvastuuseen. Asettavatko neurotieteen ja käyttäytymistieteiden tulokset moraaliseen vastuullisuuteen liittyvät käytäntömme kyseenalaiseen valoon? Voisivatko robotit ja tekoäly olla rikosoikeudellisessa vastuussa?

Rikoslaki rangaistuksineen on merkittävä valtion vallankäytön väline, joka vaikuttaa jokaisen elämään. Sen perustavanlaatuiset oletukset tulee voida kyseenalaistaa ja tarpeen tullen määrittää uudelleen. Muuten on vaarana, että ajaudumme yhteiskuntajärjestykseen, joka ei kohtele jäseniään tasavertaisesti.


Katso myös näitä tuotteita