Pekingin kevät 1989 — Tiananmen ja kiinalaisen aktivismin rajat

Asikainen, Raisa; Naarajärvi, Teemu; Vuori, Juha A.
Nimeke: Pekingin kevät 1989 — Tiananmen ja kiinalaisen aktivismin rajat
Tekijät: Asikainen, Raisa (Toimittaja)
Naarajärvi, Teemu (Toimittaja)
Vuori, Juha A. (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524951104
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € (25,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 233
Tuoteryhmät: Historia
Yhteiskunta
Politiikka
Kirjastoluokka: K32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen historia, yhteiskuntakehitys, mielenosoitukset, vastarinta, yhteiskunnalliset liikkeet, opiskelijaliikkeet, radikalismi, aktivismi, ihmisoikeudet, demokratia, totalitarismi, kommunistiset puolueet, ulkopolitiikka, historia
Uhmakkaasti panssarivaunukolonnan edessä seisova kiinalaismies on yksi tunnetuimmista Kiinan ja kylmän sodan päättymisen herättämistä mielikuvista. Mistä tässä yksilön ja sotakoneiston kohtaamisessa oli kyse, mitä Kiinassa tapahtui maailmanpolitiikan hulluna vuonna 1989? Miksi Kiinan kommunistinen puolue on säilyttänyt valta-asemansa 20 vuotta Tiananmenin aukion tapahtumien jälkeen, kun niin moni muu sosialistinen järjestelmä romahti kylmän sodan päättyessä? Näihin kysymyksiin vastaaminen auttaa ymmärtämään Kiinaa 2010-luvulle tultaessa.

LAINAUS: "Vaikka kommunistisella puolueella oli valtamonopoli Kiinassa, sekään ei enää 1980-luvun yleisessä uskonpuutteessa voinut vain vedota kuuliaisiin kansalaisiin ja suorittaa Maon aikakauden kaltaista joukkokampanjoihin perustuvaa ´puhdistusta´ ratkaistakseen vuoden 1989 ongelmat. Myös autoritaarisissa järjestelmissä on tarpeen oikeuttaa erikoistoimenpiteet: tukahduttamistoimet perustellaan yleensä joidenkin poliittisten uhkien aiheuttamalla pakolla. Puoluejohdon mukaan vuonna 1989 käytiin taistelua Kiinan poliittisen järjestelmän luonteesta, eli kommunistisen vallankumouksen ja kansantasavallan olemassaolosta."


Katso myös näitä tuotteita