Muinais-Venäjän myytti — Kiovan Rus, Ukraina ja vanhan Venäjän historia

Korpela, Jukka
Nimeke: Muinais-Venäjän myytti — Kiovan Rus, Ukraina ja vanhan Venäjän historia
Tekijät: Korpela, Jukka (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523452084
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.2.2023
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 4. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 318
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 97 ITÄ-EUROOPAN HISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen historia, ruhtinaskunnat, suvut, hallitsijat, poliittinen kehitys, ortodoksisuus, keskiaika, uuden ajan alku, historia
Äänikirja, 2023
MP3
23,00 €

E-kirja, 2023
EPUB
21,00 €

Valta-asema tarvitsee aina rinnalleen oikeutuksen, ja vankimmat perusteet vallankäytölle tarjoaa ylevä tarina. Venäjän virallisessa retoriikassa voittava kertomus on ollut näkemys ikiaikaisesta Muinais-Venäjästä, joka ulottuu lännessä Puolaan, Baltiaan ja Suomeen saakka. Tämä tulkinta historiasta ei ole kuitenkaan Vladimir Putinin ja hänen aikalaistensa keksintöä, vaan sillä on jopa vuosisatoja vanhat perinteet. Helmikuussa 2022 tällä historiakuvalla perusteltiin hyökkäystä Ukrainaan.

Muinais-Venäjän myytti -teoksessa palkittu historioitsija Jukka Korpela kertoo Itä-Euroopan historiallisen kehityksen viikinkiajalta Pietari Suuren valtakauteen ja täydentää monia vanhentuneita käsityksiä Venäjästä, Ukrainasta ja niiden muotoutumisesta.

Samalla hän selvittää, milloin ja mitä tarkoitusta varten käsitys Moskovan ortodoksisesta ylivallasta rakentui. Olisiko Venäjä voinut olla myös turkinkielinen muslimivaltio? Kertovatko tuhat vuotta vanhat pyhimyselämäkerrat ja kronikat, että Ukraina ei ole valtio eivätkä ukrainalaiset itsenäinen kansa? Oliko Muinais-Venäjää olemassakaan?


Katso myös näitä tuotteita