Muinais-Venäjän myytti — Kiovan Rus, Ukraina ja vanhan Venäjän historia

Korpela, Jukka
Nimeke: Muinais-Venäjän myytti — Kiovan Rus, Ukraina ja vanhan Venäjän historia
Tekijät: Korpela, Jukka (Kirjoittaja)
Bäckman, Markus (Lukija)
Tuotetunnus: 9789523458154
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 22.3.2023
Hinta: 23,00 € (20,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Kesto: 7t 49m 0s
Sivumäärä: 280
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 97 ITÄ-EUROOPAN HISTORIA
E-kirja, 2023
EPUB
21,00 €

Kovakantinen kirja, 2024
Suojapaperi
34,00 €

Valta-asema tarvitsee aina rinnalleen oikeutuksen, ja vankimmat perusteet vallankäytölle tarjoaa ylevä tarina. Venäjän virallisessa retoriikassa voittava kertomus on ollut näkemys ikiaikaisesta Muinais-Venäjästä, joka ulottuu lännessä Puolaan, Baltiaan ja Suomeen saakka. Tämä tulkinta historiasta ei ole kuitenkaan Vladimir Putinin ja hänen aikalaistensa keksintöä, vaan sillä on jopa vuosisatoja vanhat perinteet. Helmikuussa 2022 tällä historiakuvalla perusteltiin hyökkäystä Ukrainaan.

Muinais-Venäjän myytti -teoksessa palkittu historioitsija Jukka Korpela kertoo Itä-Euroopan historiallisen kehityksen viikinkiajalta Pietari Suuren valtakauteen ja täydentää monia vanhentuneita käsityksiä Venäjästä, Ukrainasta ja niiden muotoutumisesta.

Samalla hän selvittää, milloin ja mitä tarkoitusta varten käsitys Moskovan ortodoksisesta ylivallasta rakentui. Olisiko Venäjä voinut olla myös turkinkielinen muslimivaltio? Kertovatko tuhat vuotta vanhat pyhimyselämäkerrat ja kronikat, että Ukraina ei ole valtio eivätkä ukrainalaiset itsenäinen kansa? Oliko Muinais-Venäjää olemassakaan?


Katso myös näitä tuotteita