Marxin kosto — kapitalismin uusi nousu ja valtiokeskeisen sosialismin kuolema

Desai, Meghnad
Nimeke: Marxin kosto — kapitalismin uusi nousu ja valtiokeskeisen sosialismin kuolema
Tekijät: Desai, Meghnad (Kirjoittaja)
Soukola, Timo (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789524950770
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2008
Julkaisuvuosi: 2008
Kieli: suomi
Sivumäärä: 427
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Talous
Yhteiskunta
Politiikka
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 36 TALOUSTIEDE. KANSANTALOUSTIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kapitalismi, sosialistiset maat, talousjärjestelmät, sosialismi, marxilainen taloustiede, poliittinen taloustiede, marxismi, talousteoriat, historia, globalisaatio, kansainvälinen talous
"Kapitalismin jatkuva elinvoimaisuus 21. vuosisadan alussa on Marxin kosto marxilaisille, kaikille niille, jotka hänen nimissään valehtelivat, petkuttivat, murhasivat ja antoivat perusteetonta toivoa... Meidän täytyy palata Marxiin, jotta voimme ymmärtää kapitalismin vahvuudet ja selvittää sen elinvoimaisuuden salaisuudet. Yhtä välttämätöntä on ymmärtää, miten kapitalismin rajat saavutetaan. 1900-luvun turruttavien kokemusten jälkeen on älytöntä kysellä, milloin nuo rajat tulevat eteen."

Moniko Karl Marxia pilkanneista tai edes häntä jumaloineista on koskaan lukenut hänen tekstejään? Niin kannattajat kuin kritisoijat voivat yllättyä tiedosta, että Marx ei kannattanutkaan tuotantovälineiden kansallistamista eikä markkinoiden korvaamista keskusjohtoisella suunnittelulla. Hän suositteli vapaakauppaa ja vastusti suojatulleja. Hän ei ajanut yksipuoluejärjestelmää eikä koskaan väittänyt kommunistisen puolueen johtavan proletariaattia. Marx ei suinkaan ollut kapitalismin ihailija, mutta hänestä tuli sen etevin tutkija.

Meghnad Desain mukaan myös nykyistä globaalistunutta ja säännöstelystä vapautettua markkinataloutta voidaan ja pitääkin analysoida Marxin kehittämin keinoin. Itse asiassa juuri kapitalismin voittokulku osoittaa Marxin olleen oikeassa. London School of Economicsin professori ja Britannian parlamentin ylähuoneen jäsen Desai haluaa ärsyttää lukijoitaan mutta myös auttaa heitä ymmärtämään, miksi maailmantalous on globaalistunut.


Katso myös näitä tuotteita