Lapsuus ja talous

Ruckenstein, Minna
Nimeke: Lapsuus ja talous
Tekijät: Ruckenstein, Minna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952941
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 186
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 30 YLEINEN YHTEISKUNTATIEDE
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lapsuus, talous, lapset (ikäryhmät), toimijuus, kuluttajuus, kuluttajakäyttäytyminen, lapsityövoima, työ, arvonluonti, vaihtokauppa, rahankäyttö, kulutus, lapsen asema, kulutuskulttuuri, markkinatalous, lapsitutkimus
E-kirja, 2013
PDF
23,00 €

Lapsuutta ja taloutta ei ole totuttu liittämään yhteen. Kuitenkin lapsuuden avulla synnytetään valtavaa taloudellista lisäarvoa: markkinoilla luodaan yhä uusia tuotteita ja palveluita, joilla vaatetetaan, viihdytetään ja kehitetään vauraan maailman lapsia.

Lapsuuden erottaminen taloudellisesti tuottavasta toiminnasta näkyy esimerkiksi siinä, että työtä tekevien lasten suuren määrän ajatellaan kertovan yhteiskunnan kehittymättömyydestä ja demokratiakehityksen keskeneräisyydestä. Takapajuisuuden symboliksi nostetaan usein juuri työtätekevä lapsi.

Kirjassa valotetaan lasten taloudellisen toiminnan ja kuluttamisen moniulotteisuutta. Siinä tutkitaan, miten lapsia ohjataan ja opetetaan markkinatalouden toimijoiksi. Raha on tärkeää ja innostavaa jo päiväkoti-ikäisille. Lapset tekevät työtä, harrastavat, vaihtelevat keräilykortteja ja ostelevat hampurilaisia. Lapsuutta ja taloutta pohditaan radikaaleistakin näkökulmista.

Teos sopii niin lapsialojen ammattilaisille kuin markkinatalouden kriitikoillekin. Se herättää pohtimaan uusia näkökulmia lapsuuteen.


Katso myös näitä tuotteita