Koulu ja eriarvoisuus

Kosunen, Sonja; Juvonen, Sara; Huilla, Heidi; Peltola, Marja
Nimeke: Koulu ja eriarvoisuus
Tekijät: Kosunen, Sonja (Toimittaja)
Juvonen, Sara (Toimittaja)
Huilla, Heidi (Toimittaja)
Peltola, Marja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523452541
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.2.2024
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 280
Tuoteryhmät: Kevät 2024
Suomen suuret kysymykset
Yhteiskunta
Kasvatus ja psykologia
Kirjastoluokka: 38.5 Koululaitos
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: koulut, eriytyminen, eriarvoisuus, huono-osaisuus, segregaatio, alueelliset erot, kaupungit, asuinalueet, nuoret, arki, yhteiskuntaluokat, etnisyys, koulutussosiologia
E-kirja, 2024
EPUB
21,00 €

Koulujen ja kaupunginosien eriytymisestä on puhuttu jo pitkään, mutta julkisessa keskustelussa sivuutetaan usein itse nuorten sekä koulujen henkilöstön kokemukset. Eriytyminen on kuitenkin monimutkainen ilmiö, jota täytyy tarkastella koulukohtaisesti ja nuorten arjessa.

Koulu ja eriarvoisuus analysoi, mitä eriytyminen tarkoittaa suomalaiskaupungeissa ja mikä on sen suhde eriarvoisuuteen. Teos selvittää, millaista on arki huono‐osaisten alueiden kaupunkikouluissa ja miten erilaiset eriarvoisuuden muodot näkyvät ja tuntuvat myös nuorten vapaa-ajalla. Millä tavoin oppilaiden hyvinvointia ja opiskelua voidaan tukea huono-osaisten alueiden kouluissa? Entä miten henkilökunnan jaksamisvaikeuksiin ja vaihtuvuuteen on pyritty vastaamaan?

Teos haastaa pohtimaan, mitä kouluissa voitaisiin tehdä eriarvoisuuden vähentämiseksi ja ovatko julkisen keskustelun tuottamat mielikuvat aina edes todenmukaisia. Se soveltuu laajasti erilaisiin kasvatus- ja yhteiskuntatieteellisen alan opintoihin sekä aiheesta yleisesti kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita