Koulu ja eriarvoisuus

Kosunen, Sonja; Juvonen, Sara; Huilla, Heidi; Peltola, Marja
Nimeke: Koulu ja eriarvoisuus
Tekijät: Kosunen, Sonja (Toimittaja)
Juvonen, Sara (Toimittaja)
Huilla, Heidi (Toimittaja)
Peltola, Marja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523454378
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 29.2.2024
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 280
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 38.5 Koululaitos
Pehmeäkantinen kirja, 2024

34,00 €

Julkisessa keskustelussa koulujen ja kaupunginosien eriytymisestä on puhuttu jo pitkään. Eriytyminen on kuitenkin monimutkainen ilmiö, jota täytyy tarkastella koulukohtaisesti ja nuorten arjessa. Silti keskusteluissa sivuutetaan usein itse nuorten sekä koulujen henkilöstön omat kokemukset.
Koulu ja eriarvoisuus tarkastelee sitä, mitä eriytyminen tarkoittaa suomalaiskaupungeissa ja mikä on sen suhde eriarvoisuuteen. Teos selvittää, millaista on arki huono‑osaisten alueiden kaupunkikouluissa ja miten erilaiset eriarvoisuuden muodot näkyvät ja tuntuvat myös nuorten vapaa-ajalla. Kuinka paljon huono‑osaisten alueiden kouluissa ilmenee vaikeuksia tukea oppilaiden hyvinvointia ja opiskelua? Entä miten henkilö­kunnan jaksamisvaikeuksiin ja vaihtuvuuteen on pyritty vastaamaan?
Teos haastaa pohtimaan, mitä kouluissa voitaisiin tehdä eriarvoisuuden vähentämiseksi tai ovatko julkisen keskustelun tuottamat mieli­kuvat aina edes todenmukaisia. Se soveltuu laajasti erilaisiin kasvatus- ja yhteiskunta­tieteellisen alan opintoihin sekä aiheesta yleisesti kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita