Ilmastonmuutos ja filosofia

Kyllönen, Simo; Oksanen, Markku
Nimeke: Ilmastonmuutos ja filosofia
Tekijät: Kyllönen, Simo (Toimittaja)
Oksanen, Markku (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523456488
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 30.10.2020
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 391
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
Avainsanat: ilmastonmuutos, filosofia, ympäristönsuojelu, yhteiskunta
Pehmeäkantinen kirja, 2020

34,00 €

Ilmastonmuutos on tässä ja nyt - mutta myös kaukana tulevaisuudessa. Se on kiistaton, ilmastotieteen tukema tosiasia. Silti ilmaston lämpenemiseen ja sen vaikutuksiin liittyy yhä paljon tiedollista sekä ennen kaikkea moraalista ja poliittista epävarmuutta.

Ilmastonmuutos ja filosofia on kotimaisten filosofien moniääninen puheenvuoro ilmiöstä, jonka ekologiset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset seuraukset ovat varovaisissakin arvioissa katastrofaalisia. Kirjassa tarkastellaan ihmisen suhdetta luontoon ja ympäristöön, länsimaisen tieteellis-teknisen elämänmuodon perusteita sekä ilmaston lämpenemisestä käytävän keskustelun filosofisia ulottuvuuksia. Antaako epävarmuus syyn lykätä tekoja? Miten vastuuta ilmastonmuutoksesta tulisi jakaa - yhtäältä globaalisti ja toisaalta sukupolvien kesken? Miksi yksilön teoilla on merkitystä?

Teos valaisee ja selventää ilmiötä, joka on venyttänyt arkisen elämän valintojamme planetaarisiin mittasuhteisiin ja jonka edessä inhimillisen olemassaolon mielekkyys ja oikeutus ovat uhattuina. Ilmastonmuutoksen herättämät kysymykset koskevat niin tiedon ja tietämisen rajoja, yksilöiden kokemuksia kuin koko ihmiskunnan kohtaloa. Ne ovat siis pohjimmiltaan filosofisia kysymyksiä.


Katso myös näitä tuotteita