Ilmastonmuutos ja filosofia

Kyllönen, Simo; Oksanen, Markku
Nimeke: Ilmastonmuutos ja filosofia
Tekijät: Kyllönen, Simo (Toimittaja)
Oksanen, Markku (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450844
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 391
Tuoteryhmät: Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus
Filosofia ja uskonto
Ympäristö ja luonto
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: filosofia, ilmastonmuutokset, klimatologia, ympäristöetiikka, ympäristökysymykset, ilmastopolitiikka, luontosuhde, ihmisen ekologia, ympäristöfilosofia
E-kirja, 2020
EPUB
21,00 €

Ilmastonmuutos on tässä ja nyt - mutta myös kaukana tulevaisuudessa. Se on kiistaton tosiasia, johon samalla liittyy valtavasti epävarmuutta. Se asettaa koetukselle totunnaiset eettiset periaatteet ja vakiintuneet päätöksentekomenetelmät sekä tavat ymmärtää tieteellisen tiedon ja tutkimuksen luonnetta.

Ilmastonmuutos ja filosofia on kotimaisten filosofien moniääninen puheenvuoro ilmiöstä, jonka ekologiset, yhteiskunnalliset ja taloudelliset seuraukset ovat varovaistenkin arvioiden mukaan katastrofaalisia. Siinä tarkastellaan ihmisen suhdetta luontoon ja ympäristöön, länsimaisen tieteellis-teknisen elämänmuodon perusteita sekä ilmaston lämpenemisestä käytävän tieteellisen keskustelun filosofisia ulottuvuuksia. Niin ikään pohditaan, miten vastuuta ilmastonmuutoksesta tulisi jakaa - yhtäältä globaalisti ja toisaalta sukupolvien kesken. Miksi yksilön teoilla on merkitystä?

Teos valaisee ja selventää ilmiötä, joka on venyttänyt arkisen elämän valintojamme planetaarisiin mittasuhteisiin ja jonka edessä inhimillisen olemassaolon mielekkyys ja oikeutus ovat uhattuina. Ilmastonmuutoksen herättämät kysymykset koskevat niin tiedon ja tietämisen rajoja, yksilöiden kokemuksia kuin koko ihmiskunnan kohtaloa. Ne ovat siis pohjimmiltaan filosofisia kysymyksiä.


Katso myös näitä tuotteita