Ihmiskunnan energiakriisi

Keskitalo, Jorma
Nimeke: Ihmiskunnan energiakriisi
Tekijät: Keskitalo, Jorma (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524952156
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 1. painos, 2011
Kieli: suomi
Sivumäärä: 232
Tuoteryhmät: Yhteiskunta
Ympäristö ja luonto
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: K60.8 Energia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kestävä kehitys, energiantuotanto, energiankulutus (energiateknologia), energiatalous, ympäristökuormitus, ilmastonmuutokset, energiavarat, energialähteet, energiansäästö, ympäristövaikutukset, energiankulutus
Fossiiliset polttoaineet ovat mahdollistaneet teknosivilisaation ja yhä kiihtyvän luonnonvarojen kulutuksen. Ilman niitä ei maailmamme olisi sellainen kuin se nyt on. Ihminen on hetkessä mullistanut maapallon ja sen ekosysteemien elinoloja.
Nykyinen energiatalous on tiensä päässä ilmastonmuutoksen ja öljyn hupenemisen vuoksi. Yleensä ongelma nähdään teknisenä, ei niinkään elintasoomme liittyvänä: paha energia täytyy korvata hyvällä ja energiaa pitää käyttää tehokkaammin.

Tulevaisuuden energialähteiksi on esitetty muun muassa biopolttoaineita sekä aurinko-, tuuli- ja fuusioydinvoimaa. Kaikkiin vaihtoehtoihin liittyy kuitenkin joko ympäristöongelmia tai vaikeasti hallittavaa tekniikkaa. Lisäksi monien vaihtoehtojen kyky tyydyttää maailman energiannälkää on varsin rajallinen. Tässä kirjassa tarkastellaan eri energiavaihtoehtoja ja pohditaan, miten nykyinen "hiilitalous" voitaisiin vaihtaa toiseksi. Entä miten käy kulutuksen? Voimmeko jatkaa yksityisautoilua ja piipahtaa suihkukoneella Pariisiin? Vai jääkö säästökuuri ainoaksi vaihtoehdoksi, jos halutaan turvata maapallon elonkehän ja ihmisen itsensä olemassaolo?


Katso myös näitä tuotteita