Huumorin ja naurun filosofia

Hietalahti, Jarno
Nimeke: Huumorin ja naurun filosofia
Tekijät: Hietalahti, Jarno (Kirjoittaja)
Haarala, Harri (Kuvittaja)
Tuotetunnus: 9789524954792
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 315
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Historia
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 11 FILOSOFIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kulttuurifilosofia, huumori, nauru, komiikka, etiikka, totuus, väärentäminen, vallankäyttö, vaikuttaminen, uskonto (uskominen), kyseenalaistaminen, yhteiskuntakritiikki, filosofit, koomikot, filosofia, historia
E-kirja, 2018
EPUB
22,00 €

Saako Jumalalle nauraa, vai onko itse Jumalalle varattu parhaat naurut? Milloin riemastus muuttuu rienaukseksi tai jopa rimanalitukseksi? Mahtuuko täydelliseen maailmaan ilkikurista vinoilua?

Huumori kietoutuu ihmiselämän kaikkiin puoliin, mutta nauru ei kaiu tyhjiössä. Huumori voi palvella vallan välineenä mutta yhtä lailla tarjota kanavan valtaapitävien arvosteluun. Pahimmillaan vitsit loukkaavat, erottavat ja aiheuttavat konflikteja. Parhaimmillaan ne ovat merkki yhteisestä näkökulmasta, jaetusta maailmasta, jopa läheisyydestä.

Huumorin ja naurun filosofia tarkastelee huumorin olemusta, siihen liittyviä ilmiöitä ja sitä pohtineita henkilöitä Aristoteleesta Monty Pythoniin ja Sigmund Freudista Kierkegaardiin. Historiallista näkökulmaa halkovat haastattelut, joissa tunnetut humoristit Joonas Nordmanista ja Heli Sutelasta Petteri Summaseen kertovat, mitä huumori heille merkitsee ja mihin naurua tarvitaan nykyhetkessä.

Huumorin ja naurun filosofia on kriittinen ylistys huumorille. Se on kirja filosofeille, humoristeille, naurajille ja kaikille, joiden elämässä on sijaa ilolle.


Katso myös näitä tuotteita