Henkisyyttä ja mielenrauhaa — Aasian uskonnollisuus länsimaissa

Hellqvist, Elina; Komulainen, Jyri
Nimeke: Henkisyyttä ja mielenrauhaa — Aasian uskonnollisuus länsimaissa
Tekijät: Hellqvist, Elina (Toimittaja)
Komulainen, Jyri (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523456457
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 22.9.2020
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 246
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
Avainsanat: uskonnot, Aasian uskonnot, jooga, mindfulness, mietiskely, meditaatio, hengellisyys, itämainen filosofia, tietoinen läsnäolo, uskontodialogi, New Age -liike, uususkonnollisuus
Pehmeäkantinen kirja, 2020

10,00 €

Mistä joogassa ja mindfulnessissa on kysymys? Pyritäänkö niiden avulla terveyteen vai henkiseen valaistumiseen? Vai kenties molempiin? Ja mitä valaistumisella tässä yhteydessä tarkoitetaan?

Joogan ja mindfulnessin kaltaisista, aiemmin vaihtoehtoisista ilmiöistä on tullut osa valtavirtaa Suomessa. Tänne on rantautunut myös vaikeammin määriteltäviä kulttuurisia virtauksia, kuten esoteerispohjainen uushenkisyys ja uuteen hyvinvointikulttuuriin niveltyvä kehopositiivinen henkisyys. Aasian uskontoperinteet ovat läsnä, vaikka niitä ei suomalaisessa kulttuurissa ole aina helppo tunnistaa.

Henkisyyttä ja mielenrauhaa tarkastelee näitä ilmiöitä uskontotieteen näkökulmasta, pohtii niiden kristillisiä sovelluksia ja selvittää, kuinka kokemuksellisuus on korostunut yhtenä henkisyyden tuntomerkkinä. Teos peilaa joogaa ja mindfulnessia kristilliseen teologiaan sekä esittelee länsimaisen henkisyyden aatehistoriaa. Samalla se tarjoaa kiinnostavaa tietoa länsimaisen kulttuurihistorian vähemmän tunnetusta, esoteerisesta puolesta.


Katso myös näitä tuotteita