Henkisyyttä ja mielenrauhaa — Aasian uskonnollisuus länsimaissa

Hellqvist, Elina; Komulainen, Jyri
Nimeke: Henkisyyttä ja mielenrauhaa — Aasian uskonnollisuus länsimaissa
Tekijät: Hellqvist, Elina (Toimittaja)
Komulainen, Jyri (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450813
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € 10,00 € (9,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 246
Tuoteryhmät: Filosofia ja uskonto
Terveys ja hyvinvointi
Kesäale 7.6.–4.8.
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tietoinen läsnäolo, mietiskely, henkisyys, jooga, itämainen filosofia, esoterismi, uususkonnollisuus, uskontodialogi, hengellisyys, mystiikka, kristinusko, teologia, länsimaat
E-kirja, 2020
EPUB
19,00 €

Mistä joogassa on kysymys? Pyritäänkö sen avulla terveyteen vai henkiseen valaistumiseen? Vai kenties molempiin? Ja mitä valaistumisella tässä yhteydessä tarkoitetaan?

Joogan ja mindfulnessin kaltaisista, aiemmin vaihtoehtoisista ilmiöistä on tullut osa valtavirtaa Suomessa. Meille on rantautunut myös vaikeammin määriteltäviä kulttuurisia virtauksia, kuten esoteeriseen perinteeseen pohjautuva uushenkisyys ja uuteen hyvinvointikulttuuriin niveltyvä kehopositiivinen henkisyys. Suomalaisessa muuttuvassa kulttuurissa Aasian uskontoperinteet ovat läsnä, vaikka niitä ei ole aina helppo tunnistaa.

Henkisyyttä ja mielenrauhaa analysoi näitä ilmiöitä uskontotieteen näkökulmasta, pohtii niiden kristillisiä sovelluksia ja selvittää, kuinka kokemuksellisuuden merkitys on korostunut yhtenä aikamme henkisyyden tuntomerkkinä. Teos peilaa joogaa ja mindfulnessia suhteessa kristilliseen teologiaan ja esittelee länsimaisen henkisyyden aatehistoriaa. Samalla se tarjoaa kiinnostavaa tietoa länsimaisen kulttuurihistorian vähemmän tunnetusta esoteerisesta puolesta.

Henkisyyttä ja mielenrauhaa on ensimmäinen suomenkielinen kirja, jossa joogaa ja mindfulnessia tarkastellaan uskontotieteen ja teologian välinein.


Katso myös näitä tuotteita