Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät

Tuorila, Hely; Appelbye, Ulla
Nimeke: Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät
Tekijät: Tuorila, Hely (Toimittaja)
Appelbye, Ulla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789524954099
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Sarja: Palmenia-sarja 60
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 286
Tuoteryhmät: Tiede ja tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: K67.7 Elintarviketeollisuus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: elintarvikkeet, laatu, aistinvarainen arviointi, laadunvalvonta, elintarvikevalvonta, tutkimusmenetelmät, kuluttajatutkimus, kuluttajakäyttäytyminen
Ruoan ja juoman maku, haju, väri ja muut aistittavat ominaisuudet ohjaavat elintarvikevalintojamme. Aistinvaraisia tutkimusmenetelmiä käytetään yhä enemmän elintarviketeollisuuden ja kaupan alalla laaduntarkkailussa, tuotekehityksessä ja markkinatutkimuksessa.

Elintarvikkeiden aistinvarainen tutkimus on monitieteellinen tutkimusala, jonka taustalla ovat elintarviketieteiden lisäksi muun muassa fysiologia ja ravitsemustiede sekä psykologia ja muut käyttäytymistieteet. Tämä teos on suomalaisten asiantuntijoiden laatima perusteellinen johdatus tutkimusalan teoriaan ja käytäntöön. Asian havainnollistamiseksi teoksessa on runsaasti kuvia sekä esimerkkejä koetilanteista.

Teos on tarkoitettu tenttikirjaksi elintarviketieteiden opiskelijoille yliopistoissa sekä soveltuvin osin myös muihin elintarvike- ja ravintola-alan opintoihin. Samalla se on hyödyllinen käsikirja elintarvikealan ammattilaisille.


Katso myös näitä tuotteita