Edvard Westermarck — Totuuden etsijä

Timosaari, Niina
Nimeke: Edvard Westermarck — Totuuden etsijä
Tekijät: Timosaari, Niina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789524954266
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 308
Tuoteryhmät: Historia
Kirjastoluokka: 99 HENKILÖ- JA SUKUHISTORIA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiologit, professorit, sosiaaliantropologia, ajattelu, sukupuolimoraali, syntyvyyden säännöstely, eugeniikka, avioliitto, naisen asema, lapsen asema, aviottomat lapset, aviottomat äidit
E-kirja, 2017
EPUB
25,00 €

”Totuuden salaaminen on ainoa tieteen tuntema säädyttömyys”, kirjoitti suomalaisen sosiologian isäksikin kutsuttu Edvard Westermarck vuonna 1891. Hän on yksi tunnetuimmista ajattelijoistamme kautta aikojen.

Westermarck oli aikansa moraalikapinallinen. Hän tarttui tutkimuksissaan kuohuttaviin aiheisiin ja puolusti useita sukupuoleen, seksuaalisuuteen ja avioliittoon liittyviä lainuudistuksia, kuten aviopuolisoiden tasavertaisuutta, eugeenisia avioliittoesteitä, ehkäisyn ja abortin sallimista, homoseksuaalisuuden dekriminalisointia sekä aviottomien äitien ja lasten aseman kohentamista.

Edvard Westermarck - totuuden etsijä tuo esiin uusia, lähes kokonaan pimentoon jääneitä puolia hänen ajattelustaan. Westermarckia ajoi eteenpäin vahva usko tiedon ja järjen merkitykseen, eikä hän tyytynyt vain etsimään totuutta vaan halusi todella vaikuttaa yhteiskuntaan tieteellisen tiedon avulla.

Westermarckin elämän ja ajattelun myötä piirtyy esiin myös kiehtova kuva ajan tiede- ja kulttuurimaailmasta.


Katso myös näitä tuotteita