Ääniä sodasta — Syyrian tie vallankumouksesta suursotaan

Jokinen, Saana-Maria
Nimeke: Ääniä sodasta — Syyrian tie vallankumouksesta suursotaan
Tekijät: Jokinen, Saana-Maria (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523450547
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 358
Tuoteryhmät: Konfliktit maailmassa
Yhteiskunta
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 32.18 Eri maiden poliittiset järjestelmät ja sisäpolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: Syyrian sisällissota, sisällissodat, arabikevät, kansannousut, konfliktit, poliittiset järjestelmät, diktatuuri, poliittiset johtajat, poliittinen kehitys, yhteiskuntakehitys, historia
E-kirja, 2020
EPUB
19,00 €

Äänikirja, 2020
MP3
22,00 €

Kanava-tietokirjapalkinto 2020

Arabikevään mielenosoituksista käynnistynyt Syyrian sisällissota on valtava humanitaarinen katastrofi. Kuolonuhrien määrä lasketaan sadoissatuhansissa, pakolaisten miljoonissa, ja monimutkainen konflikti loi alkuvaiheessaan edellytykset myös terroristijärjestö Isisin synnylle. Kansainvälinen yhteisö on ollut sodan ratkaisussa voimaton. Miten taisteluiden alle jääneet ovat kokeneet elämänsä kauheuksien keskellä?

Ääniä sodasta lähestyy sisällissotaa ja sen taustoja lähestytään erityisesti syyrialaisten näkökulmasta, joka länsimaisissa tiedotusvälineissä ja asiantuntijalausunnoissa on jäänyt vähälle huomiolle. Teoksessa kerrotaan elämästä kohta viisi vuosikymmentä maata hallinneen al-Assadien suvun diktatuurissa, joka on vallassa pysyäkseen valmis käyttämään keinoja kuin keinoja, myös siviilejä vastaan. Millaista oli pitää yllä koulua Itä-Aleppon pommitusten keskellä tai joutua todistamaan 1400 ihmistä surmannutta Itä-Ghoutan kemikaali-iskua?

Teoksessa hälvennetään samalla Lähi-itään liittyviä yleisiä harhaluuloja. Niihin lukeutuu käsitys, että alueen konfliktit koskisivat ensisijaisesti uskonnollisia erimielisyyksiä.


Katso myös näitä tuotteita