Ääniä sodasta — Syyrian tie vallankumouksesta suursotaan

Jokinen, Saana-Maria
Nimeke: Ääniä sodasta — Syyrian tie vallankumouksesta suursotaan
Tekijät: Jokinen, Saana-Maria (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523456075
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 1.6.2020
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 358
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 32.18 Eri maiden poliittiset järjestelmät ja sisäpolitiikka
Avainsanat: Syyria, Syyrian sisällissota, sisällissodat, kansannousut, konfliktit, vapautusliikkeet, ääriliikkeet, islam, islamismi, kansainvälinen politiikka, Lähi-itä, poliittinen historia
Äänikirja, 2020
MP3
22,00 €

Pehmeäkantinen kirja, 2020

32,00 €

Kanava-tietokirjapalkinto 2020

Arabikevään mielenosoituksista käynnistynyt Syyrian konflikti on ollut valtava humanitaarinen katastrofi. Kuolonuhreja on useita satoja tuhansia, ja yli puolet Syyrian väestöstä on joutunut jättämään kotinsa. Iran, Venäjä, Turkki ja muut ulkovallat ovat lietsoneet vastakkainasetteluja, samalla kun YK on ollut kriisin ratkaisussa voimaton.
Euroopassa konflikti on näkynyt muun muassa syksyn 2015 pakolaiskriisinä. Sota loi edellytykset myös terrorijärjestö ISISin synnylle, minkä jälkeen median kiinnostus onkin kohdistunut pitkälti ääri-islamisteihin. Samaan aikaan Assadin hallinnon toistuvat sotarikokset siviilejä kohtaan ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Propaganda ja valeuutiset ovat vaikeuttaneet tasapainoisen kuvan saamista, ja lukuisat toimittajat ovat joutuneet maksamaan hengellään matkattuaan paikan päälle selvittämään tapahtumien todellista kulkua.
Ääniä sodasta on Syyriassa asuneen suomalaistoimittajan syväluotaus sotaan ja elämään sen keskellä. Teoksessa muun muassa kansannousun aktivistit ja tavalliset syyrialaiset kertovat kokemuksistaan kohta puoli vuosisataa maata hallinneen al-Assadin suvun diktatuurissa. Millaista on ollut ylläpitää koulua keskellä Aleppon ilmapommituksia, todistaa toista tuhatta ihmistä surmannutta Itä-Ghoutan kemikaali-iskua tai selvitä elossa Syyrian pahamaineisimmista vankityrmistä?


Katso myös näitä tuotteita