Yhteiskunnallinen oikeustutkimus

Ervasti, Kaijus
Nimeke: Yhteiskunnallinen oikeustutkimus
Tekijät: Ervasti, Kaijus (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523457416
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 9.3.2022
Hinta: 21,00 € (19,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 173
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 33 OIKEUSTIEDE
Avainsanat: oikeustiede, empiirinen oikeustutkimus, yhteiskunta, tutkimusmenetelmät, tuomioistuimet, oikeussosiologia, oikeudenmukaisuus, oikeuslaitos, konfliktinratkaisu
Pehmeäkantinen kirja, 2022

35,00 €

Oikeus on liian tärkeä asia jätettäväksi vain lainoppineille ja sivuutettavaksi yhteiskuntatieteissä. Yhteiskunta ja oikeus kietoutuvat toisiinsa monin tavoin. Aina, kun puhumme oikeudesta, puhumme myös yhteiskunnasta ja toisin päin.
Yhteiskunnallinen oikeustutkimus syntyi 1960-luvulla, ja siinä oikeutta tarkastellaan osana yhteiskuntaa.

Tutkimussuuntauksessa on keskitytty erityisesti siihen, kuinka oikeus toimii käytännössä ja miten ihmiset saavat tosiasiassa oikeutta.

Teos käsittelee yhteiskunnallisen oikeustutkimuksen syntyhistoriaa, tutkimusmenetelmiä, lainsäädäntötutkimusta, oikeudensaantimahdollisuuksien tutkimusta sekä konfliktinratkaisututkimusta. Se soveltuu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin sekä oikeuden ammattilaisille, kuten tuomioistuinjuristeille ja lainvalmistelijoille. Se on tärkeää luettavaa myös yhteiskunnan kehittämiseen osallistuville sosiaalitieteilijöille sekä kaikille oikeudesta ja sen toimivuudesta kiinnostuneille.


Katso myös näitä tuotteita