Viestintä kuuluu kaikille — Kansalaisten viestinnälliset oikeudet ja mahdollisuudet Suomessa

Horowitz, Minna; Nieminen, Hannu ym.
Nimeke: Viestintä kuuluu kaikille — Kansalaisten viestinnälliset oikeudet ja mahdollisuudet Suomessa
Tekijät: Horowitz, Minna (Toimittaja)
Nieminen, Hannu ym. (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523450325
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Gaudeamus
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 216
Tuoteryhmät: Viestintä ja media
Palkitut teokset ja palkintoehdokkuudet
Kirjastoluokka: 07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: viestintäoikeus, viestintä, perusoikeudet, informaatio, tietoyhteiskunta, tasa-arvo, tieto, saavutettavuus, tiedonsaanti, yksityisyys, tietosuoja, digitalisaatio
E-kirja, 2019
EPUB
19,00 €

Demokratian perusta ovat aktiiviset ja asioista perillä olevat kansalaiset. Viestinnälliset taidot ovatkin tärkeitä kansalaistaitoja. Toisaalta kansalaisilla on viestinnällisiä oikeuksia, jotka yhteiskunnan olisi turvattava. Heillä on oltava pääsy tiedon äärelle sekä mahdollisuus tehdä vapaasti valintoja sen pohjalta.

Viestintä kuuluu kaikille on ensimmäinen kokonaisesitys kansalaisten viestinnällisistä oikeuksista ja niiden toteutumisesta maassamme. Pääsevätkö ihmiset tasavertaisesti informaation äärelle hankkimaan ja soveltamaan sitä? Toteutuuko vuorovaikutteisuus viestinnässä, ja miten kansalaisten yksityisyyttä suojellaan? Teemoja tarkastellaan lainsäädännön, viranomaisten toiminnan, kaupallisten toimijoiden sekä kansalaisten median käytön näkökulmista.

Viestinnälliset oikeudet eivät ole oma erillinen saarekkeensa, vaan niiden toteutuminen riippuu yhteiskunnan valtasuhteista ja tasa-arvoisuudesta laajemmin. Onko tietoyhteiskunnaksi kutsuttu Suomi tässä lopultakaan mallimaa?


Katso myös näitä tuotteita